Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Tedax dels Mossos descarten de manera taxativa que l’explosió d’Alcanar es pogués detonar a distància

ACN Barcelona.-Agents de la unitat Tedax dels Mossos d’Esquadra han descartat aquest dimarts de manera taxativa que l’explosió d’Alcanar es pogués detonar a distància ni tampoc llançant una bomba de […]

Agències 01/12/2020

ACN Barcelona.-Agents de la unitat Tedax dels Mossos d’Esquadra han descartat aquest dimarts de manera taxativa que l’explosió d’Alcanar es pogués detonar a distància ni tampoc llançant una bomba de mà des de fora de l’edifici. A partir de l’anàlisi del material analitzat que es va localitzar sota la runa els agents han afirmat que “la conclusió final és que la casa era un laboratori d’explosius TATP”. Han indicat que es van trobar entre 200 i 500 kg d’explosius, i que a part de les 17 bombes de mà enllestides i el cinturó que es va localitzar hi havia material per fer almenys quatre bombes de mà i tres cinturons d’explosius més.

Han mostrat un croquis de la finca per indicar que es van localitzar dos cràters al garatge, el que els apunta a pensar que hi va haver dues explosions simultànies en un primer moment. Després aquestes explosions van provocar-ne una altra a l’habitació on tenien l’explosiu a terra, el que “va allargar l’explosió i va destruir la casa”. D’aquesta manera expliquen que els veïns afirmessin que el soroll de l’explosió va ser llarg, perquè va ser l’acumulació de les dues explosions. L’endemà l’excavadora va impactar amb la banyera, que era el laboratori on tenien les galledes on feien la fabricació i això va provocar la segona explosió, han detallat.Altres agents de la mateixa unitat que han declarat al judici han explicat que els artefactes que s’han trobat són senzills de fabricar i ja estaven preparats per ser utilitzats. Pel que fa al material explosiu, han dit que és “extremadament sensible”. L’anàlisi d’altres restes trobades d’una escombra o guants d’una moto també van mostrar que el que hi havia era TATP.