Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Tàrrega tindrà un nou polígon industrial de més de 20 hectàrees a tocar de l’A-2

ACN Tàrrega – L’Ajuntament de Tàrrega treballa amb l’Incasòl per habilitar noves parcel·les per a usos industrials i en aquest sentit es preveu desenvolupar molt aviat el sector urbanístic SUD16, […]

Agències 08/07/2022

ACN Tàrrega – L’Ajuntament de Tàrrega treballa amb l’Incasòl per habilitar noves parcel·les per a usos industrials i en aquest sentit es preveu desenvolupar molt aviat el sector urbanístic SUD16, que acollirà el futur polígon Boscarró Nord amb una superfície de més de 20 hectàrees molt a prop de l’autovia A-2. Així ho ha anunciat l’alcaldessa Alba Pijuan que també ha indicat que aquesta nova dotació de sòl industrial estarà disponible abans de finalitzar el 2024. Pijuan ho ha dit en el marc de la visita que el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha fet per copsar de primera mà el desenvolupament econòmic de la capital de l’Urgell en una reunió amb una trentena de representants de negocis implantats al territori.

La reunió, coordinada per la Regidoria de Promoció Econòmica, ha tingut lloc al viver d’empreses (CEI Tàrrega) ubicat a Cal Trepat, on s’han analitzat oportunitats de futur i accions per impulsar el creixement dels diversos sectors. També hi han assistit representants de Foment Tàrrega i la Cambra de Comerç i Indústria.

Torrent ha manifestat que la trobada entre administracions i teixit econòmic ajuda a abordar iniciatives amb què l’empresariat pugui avançar cap al futur amb “garanties d’èxit”. L’alcaldessa ha apuntat que és bo compartir i conèixer de primera mà les “inquietuds” dels empresaris per afavorir la dinamització del territori.

Prèviament, Roger Torrent ha visitat les instal·lacions de Ros Roca, firma líder del sector de maquinària per a la recollida i neteja de residus. A la tarda també estava prevista una visita a la seu de l’Associació Alba, entitat que impulsa amb èxit diferents models d’activitats econòmica en benefici de les persones amb discapacitat.

El teixit econòmic de Tàrrega ha experimentat recentment una reactivació amb la implantació de noves empreses i l’ampliació d’altres ja existents, fet que es tradueix en la creació de llocs de treball. Així mateix, el Ple va aprovar la setmana passada una modificació del POUM per adaptar els polígons industrials de Llevant i la Canaleta (dues illes en el segon cas) a l’actual demanda per implantar activitats comercials i de serveis. D’aquesta forma, s’incrementen els percentatges d’ocupació màxima dels usos compatibles de caràcter comercial.