Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Tàrrega convoca un fòrum ciutadà per debatre 76 propostes formulades en el marc dels pressupostos participatius

ACN Tàrrega.-L’Ajuntament de Tàrrega ha seleccionat, en el marc del seu primer procés de pressupostos participatius, un total de 76 propostes formulades per la ciutadania d’entre les 350 aportacions rebudes. […]

Avatar
Agències 03/12/2019

ACN Tàrrega.-L’Ajuntament de Tàrrega ha seleccionat, en el marc del seu primer procés de pressupostos participatius, un total de 76 propostes formulades per la ciutadania d’entre les 350 aportacions rebudes. Tal com va explicar aquest dilluns el govern municipal en una sessió informativa oberta a la ciutadania, les propostes vàlides s’elevaran a les dues següents fases del procés: el Fòrum Ciutadà de Priorització i la votació final. D’aquesta manera, la capital de l’Urgell ha reprès el procés de pressupostos participatius després de diversos parèntesis electorals. Totes les aportacions van ser recollides en el tram final de l’anterior mandat mitjançant via telemàtica i bústies físiques. Posteriorment, es van agrupar les propostes similars o repetides i se’n van descartar altres per no ser viables, no ser de competència municipal o no ser considerades com una inversió.

En concret, l’Ajuntament de Tàrrega preveu destinar 100.000 euros del capítol d’inversions de l’exercici 2020 a allò que finalment determini la ciutadania en la votació final que es convocarà entre el 20 de gener i el 4 de febrer. Prèviament, el dijous 19 de desembre, tindrà lloc el Fòrum Ciutadà de Priorització, en què els veïns debatran i elegiran els projectes finalistes que es portaran a la votació final. Els vots s’emetran telemàticament i hi podran participar totes les persones majors de 16 anys empadronades a Tàrrega.La majoria de les 76 propostes vàlides fan referència a projectes urbanístics i millores de l’espai públic. Són, per exemple, la instal·lació de bústies amb bosses per recollir els excrements dels gossos; la construcció de passos reductors de velocitat; la millora de la senyalització del patrimoni; l’augment de la dotació de màquines de neteja, i més inversions pel que fa a mobiliari urbà, parcs infantils i enllumenat. Totes les propostes de la ciutadania, tant les vàlides com les desestimades, es poden consultar al web www.decidimtarrega.cat.