Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Tàrrega allarga una setmana més les restriccions sanitàries perquè es manté la situació de transmissió comunitària

ACN Tàrrega.-L’Ajuntament de Tàrrega ha determinat prorrogar una setmana més, fins al 19 de febrer, les restriccions sanitàries decretades al municipi divendres passat, per la situació de transmissió comunitària de […]

Avatar
Agències 12/02/2021

ACN Tàrrega.-L’Ajuntament de Tàrrega ha determinat prorrogar una setmana més, fins al 19 de febrer, les restriccions sanitàries decretades al municipi divendres passat, per la situació de transmissió comunitària de la covid-19. Així se’ls ha informat des del Departament de Salut tot i que els indicadors epidemiològics han millorat els darrers set dies. El risc de rebrot i la velocitat de propagació han caigut a la meitat, fins a 539,77 i 0,8 respectivament. Hi ha preocupació per la incidència acumulada de casos, amb un augment d’un 61% passant de 107 a 173 en una setmana. Per això els equipaments municipals, parcs infantils i fonts continuaran tancats, l’agenda cultural s’ajorna.

Segons ha comunicat l’Ajuntament de Tàrrega, mentre no tingui lloc un descens de la incidència acumulada, tot fa pensar que es mantindran a la ciutat les restriccions. En aquest sentit, s’ha reiterat la crida a reduir la interacció social tot el que es pugui. Respecte als equipaments tancats, la Biblioteca Germanes Güell continuarà reduint el servei de préstec de documents. L’Escola Municipal de Música només impartirà classes de forma virtual. D’altra banda, les fonts de la ciutat i els parcs de jocs infantils continuaran precintats.Per la seva part, la Policia Local mantindrà els dispositius de vigilància a la via pública, restauració i establiments comercials per vetllar per l’estricte compliment de les mesures de seguretat sanitària. El mercat de dilluns vinent comptarà altre cop amb voluntaris de Creu Roja per ajudar a complir els protocols sanitaris. L’Oficina d’Atenció Ciutadana i l’Oficina d’Habitatge, a la Casa Consistorial, romandran en servei. Les eleccions del 14-F no es veuran alterades.Des de l’Ajuntament de Tàrrega s’insisteix al conjunt de la població a continuar actuant amb responsabilitat i a extremar les mesures de seguretat sanitària. L’alcaldessa Alba Pijuan ha remarcat que la baixada dels indicadors epidemiològics posa de relleu que les mesures restrictives i la responsabilitat de tothom “són eficaces” per frenar la propagació del virus però encara cal fer més esforços per aconseguir “tallar” la situació de transmissió comunitària. Divendres que ve es tornarà a avaluar la situació i es valorarà si cal o no prorrogar les restriccions actuals.