Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Tarragona promou que les persones grans que viuen soles puguin dinar en companyia

ACN Tarragona.-L’Ajuntament de Tarragona ha servit 685 àpats des de la posada en marxa el juny passat del projecte pilot ‘Àpats en companyia’ a la llar dels jubilats de la […]

Avatar
Agències 19/09/2019

ACN Tarragona.-L’Ajuntament de Tarragona ha servit 685 àpats des de la posada en marxa el juny passat del projecte pilot ‘Àpats en companyia’ a la llar dels jubilats de la Granja. La iniciativa, que té com a objectiu combatre la solitud de la gent gran, ha aplegat habitualment una dotzena d’usuaris, principalment, del barri de Ponent. La majoria, un 66%, són dones i l’edat mitjana és de 80 anys. La regidora de Serveis Socials, Feminismes i LGTBIQ, Carla Aguilar, ha visitat aquest dijous els usuaris del servei i ha anunciat que les llars de Sant Pere i Sant Pau i Bonavista també estan interessades en implementar aquest projecte.

Des de la seva arrencada a principis de juny i fins al 19 de setembre, s’han servit 685 àpats; 213 al juny, 202 al juliol, 151 a l’agost i 119 al setembre. La iniciativa la impulsa l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona i s’estendrà fins el juny vinent. El servei ofereix un dinar casolà elaborat diàriament, entre la una i les tres del migdia, per un preu de 5,60 euros per àpat.Entre els usuaris hi ha la Teresa Melero, una dona de 66 anys, vídua i amb sis fills. La Teresa explica que cobra 400 euros al mes i que amb aquests diners no es pot pagar la manutenció. “És molt trist estar sola, aquí estic millor”, reconeix. “Sóc molt tímida però parles amb la gent i s’agraeix la companyia”, afegeix mentre dina.A l’altra taula del menjador i acompanyada per amics de la llar de jubilats, la Paquita Móra, de 68 anys, coincideix que es troba molt millor compartint els àpats perquè també viu sola. “Tots som una pinya, aquí tinc amics”, subratlla. Les usuàries asseguren que el menjar és bo, tot i que hi ha dies “millors que d’altres”.La regidora i presidenta de l’Institut Municipal de Serveis Socials, Carla Aguilar, ha valorat positivament el funcionament d’aquest servei i ha explicat que els objectius són assegurar una bona alimentació a les persones grans a un preu assequible; potenciar la creació de xarxes socials i vincles amb la seva comunitat i entorn socials, i detectar casos de vulnerabilitat social o de soledat no volguda.Malgrat que encara no hi ha calendari, la regidora també ha avançat que aquesta iniciativa es podria implementar en les catorze llars de jubilats del municipi. Ara mateix, els centres que hi estan interessats són el de Sant Pere i Sant Pau i el de Bonavista.