Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Tarragona prohibirà l’accés a les platges per la revetlla de Sant Joan

ACN Tarragona.-L’Ajuntament de Tarragona prohibirà l’accés a les platges durant la revetlla de Sant Joan per evitar aglomeracions i minimitzar el risc de contagi de la covid-19. Les restriccions començaran […]

Avatar
Agències 12/06/2020

ACN Tarragona.-L’Ajuntament de Tarragona prohibirà l’accés a les platges durant la revetlla de Sant Joan per evitar aglomeracions i minimitzar el risc de contagi de la covid-19. Les restriccions començaran a les 20 hores del 23 de juny, i no es permetran trobades de grups de persones ni fogueres a la sorra. L’Ajuntament sí que permetrà l’accés als passeigs marítims o l’accés a les guinguetes o negocis de restauració instal·lats en el límit de les platges. En aquest sentit, s’informarà la població amb el suport de Protecció Civil, i es reforçarà la presència de la Guàrdia Urbana per evitar la celebració de cap festa. També a la Costa Daurada, Mont-roig del Camp tancarà cales i platges, mentre que encara hi ha diversos municipis que no han pres una decisió.

(Aquesta actualització inclou la decisió de l’Ajuntament de Vila-seca de mantenir les platges obertes durant la revetlla)A la Costa Daurada, Cunit també tancarà les platges la nit del 23 de juny per evitar que s’hi celebri cap festa durant la revetlla de Sant Joan. En el cas de Calafell i el Vendrell, els dos municipis descarten fer un tancament generalitzat, però reforçaran la seguretat per evitar que a la sorra s’hi celebri cap festa o concentració de persones que pugui suposar un risc de transmissió del coronavirus.L’Ajuntament de Torredembarra tampoc no tancarà platges, si bé no s’hi faran actes públics. La festa major del Barri Marítim està suspesa de fa dies. A Altafulla, l’Ajuntament ha informat que s’acollirà a les directrius i recomanacions que pugui fer el Govern de la Generalitat.L’Ajuntament de Vila-seca mantindrà les platges i guinguetes obertes, però no permetrà fer foc a la platja. L’ordre municipal que està redactant el consistori també incidirà en la necessitat de mantenir la distància i les mesures de seguretat per minimitzar contagis. Per Sant Joan tampoc no hi haurà revetlles populars, i les fogueres particulars s’hauran de fer sota supervisió i autorització municipal.A Salou i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant estudien quina és la millor decisió en cada cas, mentre que Cambrils ja ha decidit que no tancarà les platges. “És una manera de tenir més espai i prevenir aglomeracions”, apunten des del consistori cambrilenc. Per contra, Mont-roig del Camp tancarà cales i platges, i prohibirà fer fogueres.Platges obertes a Terres de l’EbreA les Terres de l’Ebre, l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar no preveu tancar cap platja perquè, segons apunten fonts municipals, consideren que faran falta els màxims espais possibles per poder evitar aglomeracions.En el cas d’Amposta, el consistori mantindrà les platges obertes, si bé es prestarà especial atenció en la de l’Aluet, que és la que sol acollir un major volum de persones. L’Ajuntament de la Ràpita ha explicat que no prendrà una decisió fins dilluns.Per la seva banda, l’Ajuntament d’Alcanar tampoc no preveu tancar les platges durant la revetlla. Malgrat tot, s’intensificaran els controls. “Demanarem responsabilitat individual però hi abocarem molts recursos perquè preveiem molta gent. Tothom haurà de respectar les distàncies de seguretat”, explica a l’ACN l’alcalde canareu, Joan Roig.