Divendres, 14 de maig de 2021 - Edició 1023
La República

Tarragona presenta un pla de reactivació socioeconòmica dotat amb 41,8 MEUR

ACN Tarragona.-L’Ajuntament de Tarragona ha presentat aquest dimarts el pla de reactivació socioeconòmica per sortir de la crisi generada per la covid-19. Es tracta d’un conjunt d’accions dividides en cinc […]

Avatar
Agències 04/05/2021

ACN Tarragona.-L’Ajuntament de Tarragona ha presentat aquest dimarts el pla de reactivació socioeconòmica per sortir de la crisi generada per la covid-19. Es tracta d’un conjunt d’accions dividides en cinc eixos que pugen a 41,8 MEUR. El que s’endú la partida més gran és el que fa referència a obres i millores a l’espai públic, dotat amb 32,4 MEUR. L’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ha destacat que des del consistori han fet una anàlisi de la situació socioeconòmica de la ciutat i que “ara toca fer la mirada de reactivació”. A més, s’ha compromès a avaluar els resultats del pla. Amb tot, bona part de les accions previstes ja s’han començat a executar i totes tenen una partida pressupostària assignada als comptes d’enguany.

Ricomà ha destacat que el pla ha de donar resposta a tres grans reptes. D’una banda la digitalització, tant de l’administració com de la ciutadania i les empreses. En segon lloc, la sostenibilitat ambiental, fonamentada en el Pacte Verd Europeu i els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Finalment, l’anomenada “economia per a la vida”, mitjançant la qual el consistori vol fomentar sectors econòmics que promouen la cohesió social. Per assolir aquests reptes, el consistori ha dividit les accions a desenvolupar en cinc eixos, que aposten per fomentar noves iniciatives de desenvolupament territorial, dinamitzar el teixit empresarial, impulsar l’ocupació, reactivar sectors afectats per la crisi econòmica i que han de ser motors de futur i millorar l’espai públic. Entre les accions concretes hi ha la creació d’una Oficina de Reactivació Socioeconòmica, una Oficina pel Treball Digne, campanyes comercials, un pla d’ocupació local o potenciar Tarraco Viva.Per dur a terme alguns d’aquests projectes, especialment els que fan referència a emprenedoria i ocupació, el consistori comptarà amb ajudes del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Seran 28 projectes nous i altres que ja desenvolupa l’organisme local Tarragona Impulsa per donar resposta laboral i econòmica a la crisi de la covid-19. La subdirectora de Polítiques Actives d’Ocupació del SOC, Susana Díaz, ha explicat que l’objectiu és fomentar l’ocupació dels col·lectius més afectats, com són els joves, dones, beneficiaris de renda garantida i majors de 45 anys. Finalment, el conseller d’Ocupació de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, ha valorat que el pla “neix amb la voluntat política d’ajuda i reactivació socioeconòmica de la ciutat” i ha destacat que l’element més important és el pressupost que ja tenen assignat les diferents accions.