Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Tarragona obre el magatzem dels Reis Mags a les visites guiades per mantenir la il·lusió en un any sense cavalcada

ACN Tarragona.-Els Reis Mags han obert les portes del seu magatzem a Tarragona per mantenir la il·lusió en un any de pandèmia i sense la tradicional cavalcada per les restriccions […]

Avatar
Agències 02/01/2021

ACN Tarragona.-Els Reis Mags han obert les portes del seu magatzem a Tarragona per mantenir la il·lusió en un any de pandèmia i sense la tradicional cavalcada per les restriccions sanitàries. Els patges reials tenen previst mostrar les interioritats de l’activitat màgica dels Reis a uns 6.000 nens i nenes de la ciutat durant els pròxims quatre dies. Ho fan dins del refugi 1 del moll de costa, on recullen cartes, empaqueten les joguines i preparen les carrosses. Les famílies, que han accedit al recinte en grups de quinze adults i complint les mesures sanitàries –des de la presa de temperatura, l’ús de gel hidroalcòholic i mantenint distàncies-, han celebrat la iniciativa especialment pel tracte personalitzat que permet.

Prèvia inscripció per poder accedir-hi, les visites guiades al Magatzem Reial de Tarragona s’allarguen durant uns 20 minuts i permeten veure tots els processos que l’equip de patges, emissaris i assistents dels Reis Mags preparen de cara la nit del pròxim dimarts. “No hi haurà cavalcada, però si arribada dels Reis”, ha remarcat l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, que aquest dissabte al matí ha visitat també el Magatzem Reial i ha demanat com a millor regal per a la ciutat la “tornada a la normalitat”. “Més aviat que tard tindrem una ciutat activa i contenta que pot fer tot allò que vol fer: treballar, fer festa, tot”, ha resumit.Les famílies i els nens han pogut comprovar in situ com el seguici reial té cura de preparar les joguines, empaquetar-les, així com preparar els estris que els permetin deixar-les a cada casa. Dins del refugi, un espai de 1.500 metres quadrats i amb un sostre alt que garanteix bona ventilació, es troben les dotze carrosses dels Reis. Abans d’acabar el recorregut, els nens poden lliurar les seves cartes en una bústia especial. Els patges i emissaris del rei han anunciat que davant del bon comportament mostrat durant els últims mesos pels més menuts, enguany no repartiran carbó.”Feia falta veure alguna cosa a la ciutat. Ha estat una iniciativa molt bona. Els nens estan molt il·lusionats, els ha agradat molt veure els patges, a més d’una forma personalitzada, perquè s’han dirigit a ells. Han estat localitzant els regals. Molt maco”, ha relatat a la sortida Elisabeth Jiménez, mare d’un nen de quatre anys.A l’entrada, s’ha habilitat l’aparcament exterior del refugi, un espai ampli per organitzar les fileres de gestió de les diferents reserves per franges horàries. Les visites s’organitzen amb grups limitats a quinze adults acompanyats dels seus fills –màxim tres per adult- que seguint les indicacions del patge poden conèixer totes les carrosses preparades per repartir els regals a la ciutat. A cada punt d’aturada del recorregut quinze adhesius al terra marquen el punt exacte que ha d’ocupar cada família. “S’ha fet amb tota la seguretat, que és com els patges reials volien i tot ha sortit perfecte”, ha apuntat l’alcalde.El Magatzem Reial estarà obert quatre jornades, fins el pròxim dia 5 al migdia. Els Reis Mags han anunciat la seva arribada a la ciutat a les sis de la tarda, amb el lliurament de les claus de la ciutat al mateix port, un acte que només es podrà seguir per televisió i xarxes socials. En el muntatge han participat més de cent persones, principalment equips tècnics de l’Ajuntament i del Port de Tarragona, així com brigades, cossos policials, voluntaris de protecció civil i empreses del territori. Actors, professionals i amateurs, de grups de la ciutat són els encarregats del relat i l’animació.