Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

Tarragona imposa 75 sancions a usuaris de patinets elèctrics en una setmana

ACN Tarragona.-L’Ajuntament de Tarragona admet “preocupació” pel mal ús creixent de patinets elèctrics i bicicletes a la ciutat. Per aquest motiu, ha posat en marxa una campanya per frenar les […]

Agències 29/03/2021

ACN Tarragona.-L’Ajuntament de Tarragona admet “preocupació” pel mal ús creixent de patinets elèctrics i bicicletes a la ciutat. Per aquest motiu, ha posat en marxa una campanya per frenar les conductes perilloses. La problemàtica s’ha accentuat en les darreres setmanes coincidint amb la posada en servei de 1.500 patinets de lloguer arreu de la ciutat. Durant el mes de març la Guàrdia Urbana ha imposat 105 sancions a usuaris de vehicles de mobilitat personal (VMP), 75 de les quals corresponen únicament a la setmana passada. Els cossos policials detecten usuaris que circulen per la vorera en lloc de fer-ho per la calçada o els carrils bici, vehicles amb més d’un passatger o grups de menors que fan un ús col·lectiu dels patinets.

L’increment del control i vigilància s’ha traduït en un augment de les sancions imposades, segons l’Ajuntament. Des de l’entrada en vigor de la normativa ‘Ciutat 30’ a mitjan setembre, s’han interposat unes 200 denúncies, però més de la meitat corresponen al març. El conseller de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño, ha remarcat que les tres empreses de lloguer de patinets col·laboren “amb l’objectiu de corregir alguns comportaments amb la tecnologia”.La Guàrdia Urbana ha incrementat els controls itinerants en diferents punts de la ciutat per detectar conductes irregulars. També es fa un “control escrupolós dels VMP estacionats fora de les zones senyalitzades, retirant el patinet en el cas que pertorbi o obstaculitzi el pas de les persones, l’accés a immobles o botigues o l’ús del mobiliari urbà”. Als barris de Ponent es treballa per controlar l’ús col·lectiu dels VMP per part de menors. La policia també incidirà en la prohibició de circular per les voreres, seguint la modificació del codi de circulació que va entrar en vigor el gener passat. A més, l’Ajuntament informa que la campanya també vol conscienciar sobre altres pràctiques que, tot i que no representen una infracció per si mateixes, “poden ser molestes pels vianants” com és el cas de circular amb els VMP en grup.