Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Tarragona aprova rebaixar l’IBI durant cinc anys per instal·lar plaques solars als habitatges

ACN Tarragona.-El ple de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat aplicar una rebaixa de l’Impost de Bens Immobles (IBI) durant cinc anys per aquells habitatges que instal·lin plaques solars. Se’n podran […]

Avatar
Agències 23/07/2021

ACN Tarragona.-El ple de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat aplicar una rebaixa de l’Impost de Bens Immobles (IBI) durant cinc anys per aquells habitatges que instal·lin plaques solars. Se’n podran beneficiar els immobles que no siguin d’obra nova, ja siguin particulars individuals o comunitats de veïns. Per als habitatges unifamiliars la bonificació serà d’un màxim de 600 euros i en el cas dels edificis serà d’un màxim del 50% del cost de la inversió realitzada a l’immoble, que s’aplicarà a cada pis de de manera proporcional fins a un màxim de 600 euros anuals. Alhora, el plenari també ha validat el canvi de preus dels aparcaments i de la zona blava.

Paral·lelament, ha tirat endavant per unanimitat la rebaixa del 95% de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) per fomentar la instal·lació d’ascensors en immobles construïts abans de 1975 i la rehabilitació d’immobles. En matèria econòmica, els grups municipals han donat el vistiplau a la concertació d’un crèdit de 7,2 MEUR que haurà de servir per amortitzar deute i fer diverses inversions.Alhora, les juntes generals de les empreses municipals han aprovat diversos canvis en els consells d’administració. Els més rellevants han estat la substitució a la presidència d’SMAHUSA, pel qual el conseller no adscrit Hermán Pinedo deix el càrrec en benefici de la consellera de la CUP Eva Miguel; i també al capdavant d’EMDE, en la qual María José López ha passat el testimoni a Dídac Nadal.