Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Tarragona acollirà una prova pilot d’un projecte dirigit als homes per prevenir casos de violència masclista

ACN Tarragona.-El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha creat el projecte ‘Homes pel canvi’, que vol lluitar contra la violència masclista des de la prevenció i que va […]

Avatar
Agències 11/02/2021

ACN Tarragona.-El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha creat el projecte ‘Homes pel canvi’, que vol lluitar contra la violència masclista des de la prevenció i que va dirigit als homes. Comptarà amb professionals de diferents camps que se centraran en àmbits com l’administració pública o la comunitat educativa per tal d’aportar una “mirada de conscienciació”, ha destacat el conseller Chakir El Homrani. La presentació s’ha fet a Tarragona, que serà un dels tres punts del país en els quals es farà la prova pilot, que està previst que comenci cap a l’estiu. El Homrani també ha apuntat que la iniciativa buscarà la col·laboració d’entitats que ja treballen en aquesta matèria.

El conseller ha apuntat que el projecte tindrà tres eixos. El primer consta d’un “treball comunitari preventiu sobre noves masculinitats”, que es farà prioritàriament a les escoles i que estarà relacionat amb “maneres de masculinitat que no són agressives o violentes”. En segon lloc hi haurà un “element d’assessorament i acompanyament”, per treballar abans que es produeixi el cas de violència masclista. Finalment s’afrontaran les “noves parentelitats”, que es desenvoluparà en “punts tècnics de trobada que es tenen quan hi ha hagut divorcis conflictius”. El Homrani ha detallat que s’està acabant de constituir una comissió d’experts que han d’acabar de dissenyar el projecte. “Tindrà una mirada pluridisciplinar amb sociòlegs i psicòlegs”, ha apuntat. Alhora ha remarcat la importància de treballar amb entitats del territori que ja treballin aquests aspectes. D’entrada la prova pilot es desenvoluparà a nivell municipal però també donarà cobertura a àmbits del Camp de Tarragona que ho sol·licitin. Per la seva banda, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha expressat que la majoria de polítiques relacionades amb aquest camp estan pensades per a la dona que ha estat víctima de violència masclista i ha considerat que també cal “mirar cap a l’origen, que és principalment masculí”.