Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

Tarraco Viva celebrarà les 25 edicions del festival fixant-se en el funcionament, l’urbanisme i els habitants de Tàrraco

|

- Publicitat -

ACN Tarragona – El festival Tarraco Viva celebrarà els 25 anys amb una edició al voltant de la mateixa ciutat de Tàrraco, fixant-se en com eren les ciutats romanes, el seu urbanisme i la vida diària de la seva gent. Del 8 al 21 de maig, Tarragona comptarà amb 300 actes de divulgació i recreació històrica en 33 espais on destaca la nova activitat ‘Gent de Tàrraco’ per apropar-se a la vida de la ciutat fa dos mil anys. El festival coincideix amb el centenari de les excavacions de la Necròpolis del Francolí que serà un dels epicentres del festival d’enguany. El director de Tarraco Viva, Magí Seritjol, ha destacat que el festival ha aconseguit en aquestes 25 edicions “una manera de fer” i una “expertesa en el camp de la divulgació”.

El 70% de les activitats seran gratuïtes, mentre que la resta el preu variarà entre els dos i els cinc euros. Aquest 2023 també es recupera el Camp de Mart com a lloc de programació. Seritjol ha insistit que a cada espai on hi ha “una pedra de l’antiga Tàrraco” s’hi faran activitats i ha subratllat la “descentralització” del festival. A banda de Tarragona, el programa arribarà a Altafulla, Cambrils, Constantí, Reus i Vila-rodona, així com al port de Tarragona.

Publicitat

El Palau Firal també serà un altre dels espais destacats perquè s’hi recrearan imatges arqueològiques i digitals creades expressament per a l’esdeveniment. I aquest 2023 es repeteix l’experiència ‘Viatges al món antic’ per descobrir els fòrums imperials de Roma, la Vall dels Reis de l’antic Egipte, la Vil·la dels Misteris de Pompeia o Gerasa, una ciutat romana de l’actual Jordània.

A banda, com cada any, Tarraco Viva comptarà amb una oferta educativa. Justament, el director ha remarcat que durant 25 anys han passat 40.000 escolars de la ciutat pel certamen de recreació històrica. “Totes les generacions dels últims 30 anys han passat pel festival”, ha comentat Seritjol.

<strong>25 edicions</strong>

Seritjol ha destacat que no vol un festival “massificat”: “no ens obsessiona el número, ens obsessiona la qualitat”. Fent balanç del primer quart de segle d’història, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà ha dit que el Tarraco Viva ha de ser un “projecte de país” i ha indicat que recorda “l’ADN” d’una ciutat “oberta” i “activa”.

Tarraco Viva té aquest 2023 un pressupost de 350.000 euros. Les reserves als actes es poden fer a partir del 3 de maig a la pàgina web del festival o al Camp de Mart.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió