Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Tanquen un edifici de formació de la Guàrdia Urbana de Barcelona per risc d’insalubritat

ACN Barcelona – Un edifici de formació de la Guàrdia Urbana de Barcelona situat al carrer Tànger ha estat clausurat de manera cautelar per la Inspecció de Treball pel risc […]

Agències 30/05/2022

ACN Barcelona – Un edifici de formació de la Guàrdia Urbana de Barcelona situat al carrer Tànger ha estat clausurat de manera cautelar per la Inspecció de Treball pel risc d’insalubritat de les instal·lacions, segons ha informat el sindicat SIP-FEPOL i han confirmat a l’ACN fonts de l’Ajuntament. Tant aquest sindicat com CSIF havien denunciat les condicions dels locals, al seu parer considerades insalubres, a la Inspecció del Treball. Després d’examinar les instal·lacions, l’organisme de la Generalitat ha decretat el tancament cautelar per evitar riscos de salut. L’Ajuntament ha indicat que el tancament va tenir lloc la setmana passada. Entre d’altres, els sindicats havien denunciat manca de ventilació, riscos biològics i humitats.

Malgrat que el consistori afirma que el tancament va tenir lloc la setmana passada, SIP-Fepol ha assenyalat que l’administració competent els ha citat aquest dilluns a dos quarts d’onze del matí perquè els delegats de prevenció exposessin totes les incidències de salubritat i possibles riscos biològics de l’interior de l’edifici a l’inspector de treball.

La mateixa formació sindical assegura que després d’una inspecció ocular, l’inspector de treball ha requerit a l’administració el tancament de l’edifici com a mesura cautelar per fer cursos de formació lectiva i operativa.