Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Tanquen temporalment el punt d’informació i l’àrea d’esplai del pantà de Sau

ACN Vilanova de Sau – El Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona ha decidit tancar l’accés al punt d’informació i a l’àrea d’esplai del pantà de Sau. Segons informa […]

Agències 16/03/2023

ACN Vilanova de Sau – El Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona ha decidit tancar l’accés al punt d’informació i a l’àrea d’esplai del pantà de Sau. Segons informa en un comunicat, el tancament es deu a motius de seguretat arran de l’actuació que està duent l’ACA a la zona. La represa del servei es farà en funció de l’evolució i les necessitats de les actuacions de l’ACA i les possibilitat d’oferir aquests serveis amb les màximes garanties de qualitat i efectivitat. Les persones que hagin fet una reserva prèvia per accedir a l’àrea d’esplai rebran la devolució dels diners. En les dues darreres setmanes s’havien incrementat molt els visitants que volien veure la retirada dels peixos i també el baix nivell de l’aigua.

L’actual estat de sequera extrema que viu Catalunya ha requerit mesures extraordinàries de gestió. En el cas de la vall de Sau, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat en marxa diverses mesures per garantir la qualitat de l’aigua de boca. En concret, s’està passant aigua del pantà de Sau al de Susqueda i també s’estan extraient tots els peixos de l’embassament.

Segons informa la Diputació de Barcelona, aquestes actuacions han comportat “la inhabilitació d’algun dels elements fonamentals dur a terme la regulació de l’accés motoritzat a la vall de Sau” i asseguren que això “compromet la possibilitat de l’accés a l’àrea d’esplai del pantà de Sau i la seguretat de les persones”.

A més, asseguren que en les darreres setmanes hi ha hagut un increment molt important de visitants que volen anar a veure la retirada de peixos i el nivell tan baix del pantà. Això, segons la Diputació, fa que “no es pugui garantir un normal funcionament del sistema de regulació”.