Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Tanquen com a mesura d’emergència l’església de Guimerà pels problemes estructurals que pateix l’edifici

ACN Guimerà.-L’Arquebisbat de Tarragona ha tancat al culte aquest dimarts l’església parroquial de Santa Maria de Guimerà, a l’arxiprestat d’Urgell – Garrigues, com a mesura d’emergència immediata per garantir la […]

Avatar
Agències 30/03/2021

ACN Guimerà.-L’Arquebisbat de Tarragona ha tancat al culte aquest dimarts l’església parroquial de Santa Maria de Guimerà, a l’arxiprestat d’Urgell – Garrigues, com a mesura d’emergència immediata per garantir la seguretat de les persones que assisteixen a les celebracions litúrgiques. L’edifici pateix problemes estructurals des de fa anys i està sent objecte d’un estudi exhaustiu per a determinar-ne el seu origen. El cap de setmana passat es va detectar que les dovelles de l’arc de la portalada s’havien bellugat lleugerament i havien perdut la seva geometria original. Aquest fet ha obligat al tancament per preservar la integritat del conjunt monumental.

L’Arquebisbat ha explicat que atesa la importància del conjunt, una vegada s’hagi determinat l’origen de les patologies, es valoraran tècnicament les intervencions imprescindibles i necessàries per a detenir el procés de degradació del conjunt. Mentre no ofereixi millors garanties de seguretat l’edifici romandrà tancat i les celebracions es faran en un lloc alternatiu que la mateixa parròquia establirà d’acord amb les possibilitats de què disposi.