Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Tallen massa forestal a l’entorn del Pont del Diable de Tarragona per millorar la gestió d’incendis

ACN Tarragona.-L’Ajuntament de Tarragona ha iniciat una sèrie d’actuacions per millorar la gestió forestal de l’entorn del Pont del Diable i de l’Anella Verda. D’entrada aquest dimecres s’han iniciat les […]

Avatar
Agències 15/07/2021

ACN Tarragona.-L’Ajuntament de Tarragona ha iniciat una sèrie d’actuacions per millorar la gestió forestal de l’entorn del Pont del Diable i de l’Anella Verda. D’entrada aquest dimecres s’han iniciat les tasques de desbrossament de vegetació en una àrea d’uns 80 metres davant de l’aqüeducte romà i que, més endavant, s’ampliaran també a la part de darrere. A la vegada, s’arreglaran 3,5 quilòmetres de camins de l’Anella Verda per facilitar l’entrada i sortida dels camions de bombers i vehicles sanitaris que hagin d’accedir a la zona en cas d’incendi. Està previst que les actuacions també s’ampliïn a la zona de les urbanitzacions de Llevant i totes estan coordinades amb la Generalitat i Bombers.

La primera fase dels treballs durarà un mes i pel que fa als camins, abastaran des de l’aqüeducte fins al nucli de Rodolat del Moro. La consellera de Medi Ambient, Eva Miguel, ha defensat el compromís del consistori per mantenir i defensar l’Anella Verda, situada “a prop d’on viu la gent”, motiu pel qual és “imprescindible” garantir que el bosc estigui net. Així mateix, ha avançat que de cara al futur hi haurà noves partides per abastar tot el bosc.El cap de secció de boscos del Departament d’Acció Climàtica, Carles Miranda, ha valorat positivament que s’hagi començat a actuar al voltant del Pont del Diable. La raó és que és un punt important d’inici d’ignicions, ja que té a prop els barris de Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador, barrancs, visitants, l’autopista AP-7 i l’N-240. Això fa que si es declara un incendi en aquesta zona, el foc té capacitat per créixer i d’obrir-se en diferents caps. A més, ha afirmat que des del Departament ja van fer estudis l’any 2004 per fer tasques de prevenció d’incendis, però que fins ara no s’han començat a fer. Finalment, Jordi Castellví, sotsinspector dels Bombers ha indicat que des del cos treballen en fer simulacions de grans incendis forestals a Catalunya. Entre ells, a l’Anella Verda. “Les pluges del juny fan que avui encara no es donin totes les característiques per tenir un gran incendi”, ha valorat. Tot i això, ha alertat que si no plou en les properes setmanes la situació sigui de més risc, ja que hi ha “molta càrrega de combustible”.