Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Tallen arbres il·legalment en un espai protegit d’Alforja

ACN Alforja.-El Centre de la Propietat Forestal, organisme vinculat al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, ha conclòs que una tala d’arbres que es va fer el passat abril […]

Avatar
Agències 14/07/2021

ACN Alforja.-El Centre de la Propietat Forestal, organisme vinculat al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, ha conclòs que una tala d’arbres que es va fer el passat abril a Alforja (Baix Camp) és il·legal, segons ha informat el Gepec-EdC. L’entitat ecologista va denunciar l’actuació feta per una empresa de la qual no ha transcendit el nom i que va incomplir els condicionats d’execució marcats en el Pla Tècnic de Gestió i Millora Forestal. L’àrea afectada és de cinc hectàrees i es tracta d’un espai protegit inclòs dins la Xarxa Natura 2000, a les Muntanyes de Prades. Tal com ha apuntat el Gepec-EdC en un comunicat, s’havien de deixar 352 peus d’arbres mare per hectàrea i es va acabar fent una “tallada indiscriminada”.

A més, pel que fa a l’eliminació de restes de la tala, el Pla Tècnic establia la directriu que les que no fossin retirades s’havien de trossejar o triturar i estendre per terra, però aquesta acció no es va fer. Pel Gepec-EdC l’acció ha comportat una pèrdua de biodiversitat molt elevada, amb impacte a les aus de la zona que estaven en època de cria. L’espai afectat, a més, és d’alta connectivitat ecològica.