Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Suspenen l’espectacle ‘Antigone in Molenbeek + Tiresias’ del Temporada Alta per les restriccions de la covid

ACN Girona.-El Temporada Alta ha hagut de cancel.lar l’últim espectacle del director belga, Guy Cassiers, ‘Antigone in Molenbeek + Tiresias’ previst per aquest dissabte per les restriccions imposades pel govern […]

Avatar
Agències 19/10/2020

ACN Girona.-El Temporada Alta ha hagut de cancel.lar l’últim espectacle del director belga, Guy Cassiers, ‘Antigone in Molenbeek + Tiresias’ previst per aquest dissabte per les restriccions imposades pel govern de Bèlgica. La companyia belga, que ha lamentat la situació a través d’un comunicat, no podrà viatjar a Girona i això també ha obligat a suspendre la prefunció A distància prevista per dimecres. La gravació audiovisual de l’espectacle es podrà veure properament i durant un període curt de temps, a través de la programació A distància del festival, al canal En catàleg. Des del Temporada Alta també lamenten la cancel•lació de darrera hora i ja han avançat que estan treballant per intentar programar l’actuació a la propera edició del festival.

El festival ja ha començat a tornar els diners de les entrades. Les que havien comprat la localitat amb targeta de crèdit rebran el reemborsament automàtic. Pel que fa a aquells espectadors que havien pagat en efectiu, el festival es posarà en contacte amb ells per tramitar-ne el retorn. Guy Cassiers, un dels creadors belgues més destacats i habitual del festival, tenia previst un programa doble de monòlegs que reescriuen dos mites clàssics amb un llenguatge contemporani i contextualitzats en un entorn urbà. Antigone in Molenbeek + Tiresias són dues representacions diferents però que juntes formen un díptic. Tots dues qüestionen l’autoritat, els límits i les lleis de la civilització occidental i en ambdues peces, el drama s’incrementa amb la música del compositor rus Xostakóvitx.L’autor belga Stefan Hertmans va basar Antigone in Molenbeek en la tragèdia clàssica grega de Sòfocles. Antígona enterra les restes dels seus germans malgrat que aquesta va ser proscrita i es produeix una tragèdia. Hertmans va canviar l’escenari grec antic amb l’actual Molenbeek. Antígona és ara Nouria, una estudiant de dret que viu a la famosa ciutat de Brussel•les. Un dels seus germans es va radicalitzar i va anar a l’Orient Mitjà per lluitar al costat de l’EI. Després de la seva mort en un atac suïcida, Nouria vol enterrar el seu germà. Però les seves restes no poden ser retornades de la zona de confinament. Tiresias és un text escrit per Kae Tempest. Tempest es va inspirar en el mite grec sobre el personatge titular i el va situar en un entorn contemporani. En aquesta versió, Tiresies és un noi de quinze anys, que es transforma en dona i, finalment, es converteix en un profeta cec que ningú no escolta. Amb l’ajut de rituals i objectes diaris, Tiresies mostra al públic un univers en què la identitat i la responsabilitat conflueixen. Cassiers dirigeix l’actriu Katelijne Damen que interpreta el monòleg lúdic sota la direcció de l’Orquestra Simfònica d’Anvers.