Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Suspenen el judici a l’exalcalde d’Alcarràs per l’1-O perquè un guàrdia civil volia declarar des de la comandància

ACN Lleida.-El judici a l’exalcalde d’Alcarràs (Segrià), Miquel Serra, acusat de desobediència per col·laborar suposadament amb el referèndum de l’1-O, que s’havia de celebrar aquest dimarts al penal 3 de […]

Agències 22/06/2021

ACN Lleida.-El judici a l’exalcalde d’Alcarràs (Segrià), Miquel Serra, acusat de desobediència per col·laborar suposadament amb el referèndum de l’1-O, que s’havia de celebrar aquest dimarts al penal 3 de Lleida, s’ha suspès. Estaven citats a declarar cinc guàrdia civils i un d’ells ho ha volgut fer des de la comandància de Sevilla, on està destinat. L’advocada de la defensa, Anna Nadal, s’hi ha oposat al·legant que no garanteix el dret defensa i recordant que, segons la llei,la declaració s’ha de fer en seu judicial. La jutgessa ha acceptat aquest argument i ha ajornat el judici per al 27 de setembre. Serra ha destacat abans d’entrar el dret legítim de defensar la democràcia. La fiscalia li demana un any i tres mesos d’inhabilitació i 21.600 euros.

Davant les persones que s’han concentrat a les portes dels jutjats de Lleida per donar-li suport, Miquel Serra ha defensat que l’1-O “era primordial defensar un dret legítim que era defensar la democràcia i el poder votar”. “Sento un enorme orgull de ser alcarrassí perquè vam defensar les urnes i el dret a vot d’una manera ferma i pacífica, vam defensar la democràcia i que el poble català puguem decidir”, ha afirmat. “Estic segur que aquest camí serà més llarg del que ens pensàvem, que serà diferent al que ens imaginàvem però no té retorn, aquest camí només pot acabar amb la república catalana”, ha afegit. Així mateix, l’exalcalde d’Alcarràs i president de la Federació d’Esquerra de Lleida ha expressat que no es considera un “cap de turc” però ha dit que els judicis a alcaldes, així com també a manifestants, per l’1-O és fan “d’una manera aleatòria i sense cap fonament jurídic”. Serra havia de ser jutjat aquest dimarts al Jutjat Penal 3 de Lleida acusat d’un delicte de desobediència per, presumptament, haver col·laborat quan era alcalde d’Alcarràs amb la celebració del referèndum de l’1 d’octubre del 2017. En concret, per haver cedit l’espai cultural municipal Lo Casino, on es van dur a terme les votacions l’1-O a Alcarràs. La fiscalia demana a Miquel Serra un any i tres mesos d’inhabilitació i una multa de 21.600 euros. En el judici d’aquest dimarts estaven citats a declarar cinc guàrdies civils, un de Lleida, tres d’Osca i un de Sevilla. Aquest darrer ha demanat comparèixer virtualment des de la comandància del cos a Sevilla però la defensa de Serra s’hi ha oposat i la jutgessa ha accedit a suspendre el judici i l’ha ajornat al 27 de setembre. També havien de declarar dotze veïns d’Alcarràs i dos policies locals del municipi. L’advocada de la defensa, Anna Nadal, ha explicat que “la llei posa de manifest que estan obligats a comparèixer en una seu judicial, ja sigui a la més propera al lloc de domicili i per videoconferència”. “Fer-ho des d’una comandància o des d’una casa particular, no només vulnera el dret de defensa sinó que el testimoni no és vàlid perquè no hi ha garanties de qui és realment qui està prestant la declaració, amb quines condicions o, fins i tot, si és pot estar acompanyat d’algú que l’estigui instruint”, ha indicat. Un centenar de persones donen suport a Serra a la porta dels jutjatsProp d’un centenar de persones s’han concentrat davant dels jutjats de Lleida per traslladar el seu suport a Miquel Serra. Entre aquestes, militants i càrrecs d’ERC com ara la portaveu d’ERC, Marta Vilalta; el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé; el president de la Diputació, Joan Talarn; l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i la diputada al Parlament i exconsellera Meritxell Serret. També hi havia diferents alcaldes lleidatans i veïns d’Alcarràs. Serra s’ha adreçat a tots ells per agrair-los la seva presència el dia en què s’havia de celebrar el judici.