Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Surten a la venda les entrades per la 40a edició de FiraTàrrega, amb aforament limitat també a l’exterior

ACN Tàrrega.-Les entrades per a la 40a edició de FiraTàrrega -del 9 al 12 de setembre- han sortit a la venda aquest divendres. N’hi ha 20.650 disponibles, de les quals […]

Avatar
Agències 06/08/2021

ACN Tàrrega.-Les entrades per a la 40a edició de FiraTàrrega -del 9 al 12 de setembre- han sortit a la venda aquest divendres. N’hi ha 20.650 disponibles, de les quals 13.876 són d’espectacles a l’exterior. A causa de la pandèmia, també al carrer l’aforament està limitat, en tres espais perimetrats que anomenem ‘ciutats’ -Ciutat Reguer, Ciutat Piscina i Ciutat Trepat- i que oferiran blocs d’entre dos i quatre espectacles. Només seran d’accés lliure un parell d’instal·lacions i la projecció audiovisual commemorativa dels 40 anys de la Fira. Per a la resta d’espectacles els preus oscil·len entre els 2 i els 15 euros. La plaça dels Comediants oferirà enguany un nou espai: ‘La Paraula’, que vol aglutinar propostes que tenen la paraula com a eix vertebrador.

Els organitzadors reconeixen que la Fira d’aquest any serà una edició “insòlita i extraordinària”. És per això que recomanen “més que mai” planificar l’estada a la Fira i adquirir les entrades amb antelació. El leitmotiv d’enguany és ‘Habitar l’espai’, un lema que “pren tot el seu sentit en una convocatòria que recupera l’espai públic per a les arts escèniques”, expliquen.La Fira 2021 acull fins a 57 propostes artístiques, 24 de les quals provenen del programa de Suport a la Creació. “Més que mai hem volgut fer un esforç per ser al costat dels creadors del nostre país en un moment de represa de l’activitat cultural i de retrobament amb el públic”, expliquen. Ciutat Piscina aplega propostes dirigides al públic infantil i familiar com Kujira, la balena itinerant del Centre de Titelles de Lleida; Téntol de la Cia. balear Manipulats i Animalia, Inc. de Sàndal Produccions. Una novetat d’aquesta edició és l’espai La Paraula, ubicat a la plaça dels Comediants i que aglutina diverses propostes que tenen la paraula, en els seus diversos formats i aplicacions, com a eix vertebrador. S’hi podran trobar propostes com la de Barba Corsini, Laura LaMontagne & PicoAmperio, Ikram Bouloum, Ana Polo i Oye Sherman o Cuartito de Poesía.Mercat de Paradistes i Zona d’acampadaEn aquesta edició el mercat de paradetes es trasllada al pàrquing de les Piscines Municipals per poder garantir les distàncies de seguretat entre parades. A més, enguany no es permet l’acampada amb tenda i només s’autoritza l’accés d’autocaravanes i furgonetes equipades a l’espai de l’avinguda Tarragona. Els organitzadors informen que cal comprar el tiquet (preu únic de 10 euros tots els dies, per vehicle) a través del web de la Fira i que no està permesa l’acampada lliure durant els dies de la Fira.Zona OffEls off son els espectacles no inclosos en la programació oficial de FiraTàrrega. Aquest any, enlloc de trobar-los a carrers i places, es podran trobar al pati de l’Escola Maria Mercè Marçal, on s’hi pot accedir amb control d’accés previ i deixant les dades. Els espectacles lliures als carrers de la ciutat no estan permesos durant la Fira.