ACN Barcelona – La història d’amor de ‘Supernova’, de Harry Macqueen, inaugurarà el Brain Film Fest 2022, que se celebrarà del 17 al 20 de març al CCCB. En ella, Colin Firth i Stanley Tucci decideixen convertir el final de la vida en una celebració de l’amistat, l’amor i la felicitat que han compartit junts, després de rebre un diagnòstic d’Alzheimer. La cloenda estarà protagonitzada per ‘Las consecuencias’, pel·lícula dirigida per Claudia Pinto i premiada al Festival de Màlaga, que explora a través d’un retrat intimista la convivència amb el trauma. L’organització ha destacat que documentals com ‘In Silico’ o ‘AlphaGo’ oferiran punts de vista innovadors sobre la intel·ligència artificial.
El documental ‘In Silico’, de Noah Hutton, explora una cerca de deu anys per a simular el cervell humà en supercomputadors. La projecció, el dissabte 19 de març, anirà seguida d’una taula rodona amb els experts Gustavo Deco i Ricard Solé, i moderada per Arcadi Navarro.
‘The Origins of Music’, de Daniel Arvizu, proposa un viatge a través dels comportaments musicals humans amb una aproximació biològica als seus orígens. El documental es projectarà el dissabte 19 de març i a continuació es realitzarà un col·loqui amb el director i la guionista i il·lustradora Shenny Madrigal, moderat per la Dra. Hanna Poikonen, i també una taula rodona sobre el cervell creatiu amb el Dr. Álex Gálvez-Pol, el Dr. Fredrik Ullén –que oferirà un recital de piano al final de la sessió- i moderat per la Dra. Hanna Poikonen.
El festival també inclourà en la seva programació dos títols sobre l’efecte que tenen sobre l’amor la imaginació i la malaltia mental. El divendres 18 de març es podrà veure la intriga romàntica Preparativos para estar juntos un periodo de tiempo desconocido, dirigida per Lili Horváth. Un film que proposa una reflexió misteriosa sobre la percepció interna versus la realitat. El dissabte 19 es projectarà Un amor intranquilo, de Joachim Lafosse, que demostra com la bipolaritat pot posar a prova no només a l’individu sinó a tots els que li envolten i especialment a la família.
Aquesta 5a edició del festival inclou també tallers participatius sobre diversos aspectes relacionats amb el cervell, com la memòria olfactiva, la neurodansa o les capacitats cognitives,
El diumenge 20 de març el Brain Film Fest 2022 entrarà en l’univers del Go, l’antic joc xinès. El documental ‘AlphaGo’, de Greg Kohs, es trasllada a 2016, quan els mons de Go i la intel·ligència artificial van xocar a Corea del Sud per a una competició extraordinària.
El festival està impulsat per la Fundació Pasqual Maragall, coorganitzat amb la Fundació Uszheimer i Minimal Films, i amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) – Ministerio de Ciencia e Innovación.