Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Submergeixen per primer cop en un port 500 ampolles de Malvasia de Sitges per experimentar un nou procés d’envelliment

ACN Sitges – El celler de l’Hospital de Sitges ha submergit prop de 500 ampolles de vi Malvasia al Port d’Aiguadolç per provar un nou procés d’envelliment. És el primer […]

Agències 27/06/2022

ACN Sitges – El celler de l’Hospital de Sitges ha submergit prop de 500 ampolles de vi Malvasia al Port d’Aiguadolç per provar un nou procés d’envelliment. És el primer cop que una producció de vi es desa sota l’aigua en un port, després d’altres experiències puntuals a la costa catalana fetes a mar obert. L’objectiu és veure com s’alenteix el procés d’envelliment d’unes ampolles que reposaran a quatre metres sota l’aigua. Al novembre està previst extraure sis ampolles per començar a veure l’evolució del producte, i hi haurà noves extraccions al febrer i a la primavera del 2023. El resultat es compararà amb altres 500 ampolles de la mateixa collita, les quals estan envellint al celler tradicional. La previsió és que estiguin a la venda d’aquí a un any.