Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

Sturgeon llança una nova campanya pel referèndum i recorda que té un “mandat ineludible” dels escocesos

ACN Barcelona – La primera ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon, ha llançat una nova campanya per un segon referèndum d’independència tot recordant que va ser reescollida el maig passat amb el […]

Agències 14/06/2022

ACN Barcelona – La primera ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon, ha llançat una nova campanya per un segon referèndum d’independència tot recordant que va ser reescollida el maig passat amb el “mandat ineludible” de permetre que els escocesos decidissin el seu futur. Sturgeon ha lamentat els reiterats nos del primer ministre britànic, Boris Johnson, a la votació, al contrari del que va fer el seu predecessor David Cameron l’any 2014. Però ha alertat que Johnson “no té autoritat democràtica” a Escòcia “ni moral enlloc del Regne Unit”, i ha subratllat que el seu “compromís” no és amb el cap de Downing Street “si no amb els escocesos”. El referèndum ha de ser aprovat pel gabinet de Johnson, però Sturgeon no ha descartat tirar-lo endavant sense l’autorització.

La cap del govern escocès ha ofert diversos arguments perquè la regió britànica esdevingui un país independent, el principal dels quals el mal que, al seu parer, està fent a la seva economia el Brexit.