Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Sturgeon insta Johnson a “cooperar” i evitar la “confrontació” per a un nou referèndum: “La democràcia ha de prevaldre”

ACN Brussel·les.-La primera ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon, ha instat aquest dilluns el primer ministre britànic, Boris Johnson, a “cooperar” i evitar la “confrontació” per a un nou referèndum sobre la […]

Avatar
Agències 13/09/2021

ACN Brussel·les.-La primera ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon, ha instat aquest dilluns el primer ministre britànic, Boris Johnson, a “cooperar” i evitar la “confrontació” per a un nou referèndum sobre la independència. “És amb esperit de cooperació que confio que el govern escocès i el del Regne Unit puguin arribar a un acord, com ja va passar l’any 2014, per permetre que se sentin i es respectin els desitjos democràtics de la gent d’Escòcia”, ha dit Sturgeon en la clausura de la Conferència del Partit Nacional Escocès (SNP). En la seva intervenció, la primera ministra escocesa ha dit que “la democràcia ha de prevaldre” i que el govern britànic “no pot decidir el futur” d’Escòcia “sense el consentiment de la gent que hi viu”.

Sturgeon ha insistit en els plans de celebrar un referèndum sobre la independència el 2013 i ha recordat que “el nou parlament té una majoria clara i substancial a favor d’un referèndum sobre la independència”. Segons la primera ministra escocesa, una Escòcia independent estaria millor “equipada per fer front als reptes” del futur. Amb tot, Sturgeon ha admès que la independència comportaria també “reptes”. “Com tots els països, haurem de fer front a reptes sigui quin sigui el camí que triem”, ha subratllat.