Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Stop Creuers critica la “inacció” de l’administració i reclama la “desaparició total” de la indústria del sector

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La plataforma Stop Creuers ha criticat la “inacció i permissivitat” de l’administració catalana davant la indústria del sector i n’ha reclamat la seva “desaparició total”. La plataforma la conformen l’Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic, Ecologistes en Acció, Zeroport, Stop Creuers Catalunya i la Xarxa per la Justícia Climàtica. A través d’un manifest, han exigit no només la fi del trànsit de creuers sinó també de tota aquella indústria del seu entorn. Les organitzacions lamenten la “manca absoluta d’una reacció política efectiva” davant la crisi energètica i l’abisme climàtic i ecològic que es viu i titllen de “vergonyosa” la inacció dels governs. Davant d’això, defensen que fan falta mesures “ben radicals”.

Stop Creuers explica que la indústria de creuers és el mitjà de transport més contaminants per persona i quilòmetre i que Barcelona es troba entre les ciutats més exposades a la contaminació atmosfèrica que genera. Afegeixen que aquesta indústria està en mans d’unes poques multinacionals “que naveguen sota banderes i regulacions de paradisos fiscals” i sota condicions com salaris baixos, menys drets laborals, regulacions ambientals laxes i evasió fiscal. A més, apunten els efectes negatius del tipus de turisme que promouen.

Publicitat

Davant d’aquesta situació, les entitats reclamen l’eliminació total de l’activitat creuerística a tot Catalunya el 2025 i un pla de reducció per assolir-la. També l’aturada immediata de les ampliacions portuàries destinades al trànsit de creuers, la creació d’una taula de seguiment dels plans de reducció de l’activitat de creuers a Barcelona i Tarragona amb participació de l’administració i les entitats socials i ecologistes, la reconversió del sector turístic de les ciutats i l’impuls de l’entrada en vigor abans del 2025 de les àrees de control d’emissions de sofre i nitrogen a la Mediterrània.<br />
Per últim, volen també un pla per donar a conèixer i estendre aquestes mesures a la resta de ports de la Mediterrània i els governs que hi tenen competències, amb l’objectiu de fer una àrea lliure de creuers.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió