Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Staff Pavilion demana a la Generalitat que anul·li el concurs del sistema de votació per a les eleccions a les cambres

ACN Barcelona – L’empresa Staff Pavilion ha demanat a la Generalitat que anul·li el concurs per adjudicar el sistema de votació a les eleccions de les cambres de comerç de […]

Agències 09/02/2023

ACN Barcelona – L’empresa Staff Pavilion ha demanat a la Generalitat que anul·li el concurs per adjudicar el sistema de votació a les eleccions de les cambres de comerç de Catalunya, previstes per aquest any. Segons l’empresa, es vulnera el principi d’igualtat i, en extensió, “els drets fonamentals de la població amb dret a vot a les eleccions a les Cambres de Catalunya”. Concretament, sosté que les garanties del vot presencial i remot no són les mateixes ja que per en la primera modalitat es requereix el doble factor d’autenticació mentre que en la segona no. Fonts d’Empresa i Treball, que actua d’òrgan tutelar del Consell de Cambres de Catalunya, han confirmat a l’ACN que han rebut la instància i que l’estan estudiant jurídicament.

Segons la instància que l’empresa ha fet arribar a la Generalitat i a la qual ha tingut accés l’ACN, Staff Pavilion fa constar que amb el vot per mitjans electrònics es demana el certificat digital mentre que el presencial per mitjans electrònics es requereix el DNI, passaport o poder de representació; una documentació que és verificada posteriorment per la mesa. En cas de ser correcte, es lliurarà al votant una cau de votació única. “D’entrada, doncs, el sistema de vot electrònic que es vol implantar no és fiable ni robust”, argumenta l’empresa.

Staff Pavilion ja va portar a la justícia la Generalitat i el Consell de Cambres de Catalunya per les eleccions del 2019 i recorda que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va decretar la nul·litat del decret 175/2018 i sobre el qual, denuncia ara, es basa el plec de contractació formulat pel Consell General de Cambres. El termini per pressentar les ofertes finalitzava el 19 de gener.

Per això, l’empresa mostra la seva “incredulitat” i posa de manifest que hi ha “manca de cobertura legal” perquè encara no s’ha publicat el decret que ha de regular les eleccions d’aquest any.

En la instància, la companyia fa constar “la sensació d’una total indefensió de l’elector” en considera que el Consell de Cambres de Catalunya “ha ignorat totalment les apreciacions que sobre el principi d’igualtat de vot recullen les diverses sentències del TSJ Catalunya” sobre drets fonamentals en relació a la darrera convocatòria electoral.

D’altra banda, Staff Pavillion ha explicat que ha fet arribar una carta al president del Consell de Cambres de Catalunya per demanar-li que “s’anul·li tot el que s’ha efectuat fins ara”.