Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Soses obre d’urgència l’alberg municipal amb 58 places per aïllar positius de coronavirus

ACN Lleida.-L’Ajuntament de Soses (Segrià) ha obert “d’urgència” l’alberg municipal per acollir casos positius de covid-19. Des d’aquest divendres a la nit n’hi ha 8 i l’alcaldessa del municipi, Sandra […]

Avatar
Agències 11/07/2020

ACN Lleida.-L’Ajuntament de Soses (Segrià) ha obert “d’urgència” l’alberg municipal per acollir casos positius de covid-19. Des d’aquest divendres a la nit n’hi ha 8 i l’alcaldessa del municipi, Sandra Marco, creu que les 58 places s’ompliran en qüestió de dies. Marco s’ha mostrat “preocupada” per la situació actual i ha demanat ajudes econòmiques i socials al Govern. En aquest sentit, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha anunciat que s’ha tancat un conveni amb Creu Roja per contractar 25 professionals per reforçar l’acció comunitària i l’atenció social a la comarca. El conseller ha visitat l’alberg de Soses i el pavelló de Torres de Segre, que acollirà casos lleus i asimptomàtics a partir de la setmana vinent.

Fins aquest divendres, l’alberg municipal de Soses s’utilitzava per aïllar contactes i casos sospitosos de coronavirus. Ara però, acull vuit persones que han donat positiu de covid-19 i la previsió, segons l’alcaldessa del municipi, és que les 58 places que hi ha s’omplin en pocs dies. “Hem posat l’alberg a disposició de Salut però no hem pogut esperar i l’hem hagut d’obrir d’urgència”, ha indicat Marco, que ha afirmat que els alcaldes del Baix Segrià tenen la sensació d’estar “desbordats”, per l’augment de casos de coronavirus a les seves poblacions. “No estem en un moment crític però tenim la situació complicada”, ha continuat l’alcaldessa, que ha demanat a les administracions “tota l’ajuda possible, no només econòmica sinó també de persones”. L’alcaldessa ho ha dit aquest dissabte al matí durant la visita que ha fet conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, a l’alberg municipal.En aquest sentit, El Homrani ha anunciat que el Departament ha tancat un conveni amb Creu Roja per contractar 25 professionals d’intervenció comunitària – 21 al Segrià i 4 a Lleida ciutat – per reforçar l’atenció social a la comarca. Entre altres, realitzaran tasques de mediació, de distribució d’equipaments higiènics i sanitaris i explicaran les mesures preventives en diferents idiomes. Aquests professionals se sumaran als 52 que diferents ajuntaments, consells comarcals i organitzacions sindicals i empresarials agràries de la demarcació han contractat durant quatre mesos mitjançant plans d’ocupació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per fer tasques de mediació i suport a l’acolliment de treballadors temporers. Així mateix, Chakir el Homrani ha explicat que des de principis d’any la Inspecció de Treball ha fet 124 actuacions al sector agroalimentari i 34 específicament a la campanya de la fruita, que continuen amb l’expedient obert. El conseller ha indicat que “la gran majoria” del sector agroalimentari al Segrià pren les mesures de prevenció adequades, però en els casos que no és així, el Departament vol “fer acompanyament” perquè aquestes mesures es prenguin.Posteriorment, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies s’ha traslladat al pavelló municipal de Torres de Segre, que a partir de la setmana vinent acollirà casos lleus i asimptomàtics de covid-19. En un principi, els pacients procediran de l’Hotel Nastasi de Lleida, allotjament que el Departament de Salut reconvertirà en un espai medicalitzat. L’espai que Torres de Segre cedeix a Salut disposa de 40 places.Pel que fa la crida del Govern als pobles del Baix Segrià perquè cedissin espais a Salut per aïllar casos de coronavirus, Chakir el Homrani ha dit que continuen treballant amb les administracions locals i el consell comarcal. “Estem en converses i a mesura que siguin necessaris més espais el anirem obrint”. El conseller ha volgut deixar clar que en l’aspecte econòmic “no hi haurà limitació per abordar una situació que s’ha d’abordar”.