Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

SOS Penedès critica el procés participatiu del PDU de la Conca d’Òdena i creu que arrenca amb les “cartes marcades”

ACN Igualada.-SOS Penedès ha criticat a través d’un comunicat el procés participatiu que s’ha endegat fa poques setmanes per elaborar el PDU de la Conca d’Òdena i el titlla de […]

Avatar
Agències 03/07/2020

ACN Igualada.-SOS Penedès ha criticat a través d’un comunicat el procés participatiu que s’ha endegat fa poques setmanes per elaborar el PDU de la Conca d’Òdena i el titlla de “fals”. Segons l’entitat, el procés té com a únic objectiu “justificar la requalificació de 400 hectàrees agrícoles a polígons industrials o logístics, sense estudis econòmics ni socials previs, necessaris per saber quina és la situació actual”. Creuen que el procés arrenca a “amb les cartes marcades” i que “no obre la porta a un debat amb profunditat sobre el model de desenvolupament de la Conca d’Òdena”. L’entitat demana la retirada del Pla Director i que es treballi en la direcció del Pla Territorial i dels Plans Directors de les diferents comarques de la Vegueria del Penedès.

SOS Penedès considera que “no s’han fet estudis de la realitat actual de les activitats econòmiques a la Conca per detectar quins són els veritables problemes i quina seria la millor manera de resoldre’ls”. També veuen necessari dissenyar un nou model de territori econòmic, social i ambiental, “que ha de guiar les polítiques públiques presents i de futur”. Creuen que els plans que surtin a partir d’ara “no es poden fer amb les mateixes eines del segle passat, ni amb l’obscurantisme que, fins ara, ha fet gala l’administració”. Consideren que “cal treballar en el marc del Pla Territorial de la Vegueria Penedès i, dins d’aquest, dissenyar el Pla de la Conca d’Òdena amb les seves especificitats”. També subratllen que és important “esmerçar recursos tècnics i orientar el planejament cap a un model que s’adapti a les característiques del territori i respongui als reptes d’una societat ambiental, de rehabilitació i economia circular, no d’expansions innecessàries i obsoletes”.