Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

SOS Costa Brava engega la campanya ‘No votis totxo, vota natura’ dirigida a les eleccions municipals

|

- Publicitat -

ACN Girona – SOS Costa Brava ha presentat aquest dimecres la campanya ‘No votis totxo, vota natura’ dirigida a les municipals. Amb la interpel·lació directa “I tu, què votaràs aquestes eleccions?”, la plataforma fa una crida a la ciutadania perquè aposti per candidatures que protegeixin el paisatge i prevegin mesures per lluitar “contra el tsunami urbanístic d’infraestructures” al litoral gironí. La presidenta de SOS Costa Brava, Irene Gisbert, ha subratllat que “no n’hi ha prou” amb que els partits diguin que estimen la mesura, sinó que ara és el moment de reclamar un compromís que vagi més enllà, amb polítiques “decidides” que contribueixin “a aturar la destrucció” de la costa.

“A les pròximes eleccions municipals és fonamental aconseguir que els ajuntaments facin un canvi en les seves polítiques ambientals i protegeixin d’una vegada per totes la Costa Brava”, ha dit Gisbert.

Publicitat

La nova campanya de SOS Costa Brava va dirigida a les municipals del 28 de maig per reclamar un vot ciutadà que aposti per la responsabilitat ecològica.

“És necessari constituir urgentment els patrimonis públics de sol municipal per tal que siguin preservats i aprovar una partida anual a tots els pressupostos municipals per la compra de terrenys per protegir”, ha afirmat l’advocat Eduard de Ribot.

SOS Costa Brava alerta que el futur del litoral “està en joc” i insta els partits polítics a mullar-se aclarint quines propostes específiques tenen: “Seguiran permetent la urbanització i edificació de tot el litoral o optaran per la revisió dels plans urbanístics i la desclassificació de sols?”-

L’entitat remarca que a nivell urbanístic, a dia d’avui, el planejament vigent permet la construcció de més de 40.000 habitatges nous. Atès el context de crisi climàtica i augment del risc d’incendis, SOS Costa Brava considera “insòlit” que es continuï apostant per continuar construint en zones forestals i “posant en risc la connectivitat dels diferents espais naturals”, així com mantenir models de creixement “desmesurats” i basats en segona residència.

En aquest sentit, la federació reivindica un canvi de política urbanística a tot el litoral gironí que inclou la revisió dels POUM dels 22 municipis de Costa Brava, la desclassificació i protecció de tots els boscos i espais forestals, així com la desclassificació de tots els terrenys amb valors naturals i paisatgístics, del sòl agrícola i dels sòls amb pendents superiors al 20%.

Per incentivar el debat de cara a les municipals, SOS Costa Brava ha organitzat diverses taules rodones a municipis del litoral, a punts emblemàtics i en estat “crític” per l’impacte urbanístic. Als actes hi convicent representants dels partits polítics que es presenten als comicis dels diversos municipis. La primera tindrà lloc al Casino Cultural de Begur, el dimecres 17 de maig a les 19.00 hores; el divendres 19 a la mateixa hora es farà al Museu del Suro de Palafrugell i el 24 de maig, també a les set de la tarda, a la sala Art i Joia de Cadaqués.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió