Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

SOS Baix Llobregat veu l’acord sobre l’aeroport com una “farsa lamentable” i dona per fet que comprometrà la Ricarda

ACN El Prat de Llobregat.-SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet s’oposa a l’acord entre la Generalitat i l’Estat per ampliar l’aeroport del Prat. “És una farsa lamentable”, afirma la plataforma en […]

Avatar
Agències 03/08/2021

ACN El Prat de Llobregat.-SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet s’oposa a l’acord entre la Generalitat i l’Estat per ampliar l’aeroport del Prat. “És una farsa lamentable”, afirma la plataforma en un comunicat, on critica que no s’ha fet “cap concreció seriosa”. Per al col·lectiu, l’entesa pretén ser “una victòria política momentània a favor dels poders partidaris de l’ampliació”, i ho veu com un “engany” cap als opositors, com les entitats ecologistes o l’Ajuntament del Prat. SOS Baix Llobregat retreu la manca de debat amb el territori, i dona per fet que l’ampliació de les instal·lacions comprometrà el futur de la Ricarda. Al mateix temps, critica la unió del Prat amb els aeroports de Reus i Girona amb alta velocitat, tot assegurant que l’anunci és “poc sòlid”.

Respecte la Ricarda, la plataforma assegura que és “impossible” preveure una mínima afectació a aquest espai, tal com han garantit l’Estat i la Generalitat. “L’ampliació de l’aeroport és un projecte incompatible amb la preservació dels espais naturals i no hi ha mesures atenuants possibles”, asseveren les entitats ecologistes, que recriminen a les administracions l’incompliment de les mesures acordades al Pla del Delta de 1994.Pel que fa a l’anunci dels nous enllaços ferroviaris d’alta velocitat entre Reus, el Prat i Girona, SOS Baix Llobregat considera “sorprenent i humiliant” que es faci públic aquest projecte “només com a reacció directa de la Generalitat al xantatge d’Aena” per tirar endavant la inversió de l’aeroport.Com ha defensat reiteradament, la plataforma insisteix en demanar una moratòria de dos anys de qualsevol projecte urbanístic que afecti terrenys agrícoles o forestals o connectors ecològics, alhora que reclama un procés participatiu sobre el model territorial a favor de la conservació del paisatge.