Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

‘Sopa de pedres’ d’Engruna Teatre guanya el Premi Xarxa Alcover de la Mostra Igualada

ACN Igualada.-L’espectacle ‘Sopa de pedres’ d’Engruna Teatre ha guanyat el 4t Premi Xarxa Alcover de la Mostra Igualada, un guardó impulsat per l’associació Xarxa Alcover que consisteix en una gira […]

Avatar
Agències 02/06/2021

ACN Igualada.-L’espectacle ‘Sopa de pedres’ d’Engruna Teatre ha guanyat el 4t Premi Xarxa Alcover de la Mostra Igualada, un guardó impulsat per l’associació Xarxa Alcover que consisteix en una gira pel territori de parla catalana. Un jurat professional coneixedor del mercat del teatre familiar ha escollit aquesta producció entre totes les propostes programades en la darrera edició de la mostra, celebrada del 26 al 30 de maig, ja sigui de petit i mitjà format (de qualsevol gènere), creació contemporània i predomini del text en català. El muntatge parla de les persones que han de fugir de casa seva i arriben a terres desconegudes. El jurat ha valorat la qualitat artística i els valors de tolerància que transmet.

El muntatge recrea la història de l’Alma, una nena que ha de fugir del seu país perquè veu com al cel, en lloc de volar-hi estels, un dia hi arriben els avions. Després d’un llarg viatge, arriba a un indret desconegut, on tothom té de tot però no volen compartir res amb ella. Amb enginy, converteix unes pedres que ha trobat pel camí en una sopa de pedres que transforma l’individualisme de tot un poble en una feina en equip i dona una lliçó de vida a tots aquells que inicialment li havien tancat la porta.El veredicte s’ha pres per mutu acord del jurat constituït per Maite Serrat, del programa “Anem al teatre” de la Diputació de Barcelona; Francesc Rosell, tècnic de cultura de l’Ajuntament d’Igualada i Teresa Garcia Bosch, per la Xarxa Alcover.D’altra banda, el jurat també ha destacat la gran qualitat de la majoria de les propostes que es presentaven al Premi, i la dificultat per arribar a aquesta tria. I han esmentat, en especial, “la gran qualitat artística i humana” dels espectacles ‘Polzet’ de Zum Zum Teatre i ‘Les croquetes oblidades’ de Les Bianchis. Els dos muntatges han quedat finalistes.L’associació Xarxa Alcover es defineix com un “ens lliure, obert i no protocol·lari” d’un conjunt d’entitats municipals, associacions, entitats, programadors teatrals, teatres, universitats i persones físiques de l’àmbit geogràfic de la llengua catalana. Té per objectiu crear una estructura estable d’intercanvi que permeti la realització de gires coordinades d’espectacles teatrals en català a les Illes Balears, Catalunya, Andorra i el País Valencià.Mostra Igualada és la fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya. Un gran aparador dels millors espectacles per a públic infantil i jove, que aplega milers d’espectadors a la capital de l’Anoia i que té com a objectius nodrir les programacions familiars d’arreu del país i afavorir la internacionalització de les companyies que hi participen. Considerada Mercat estratègic de Catalunya, està organitzada per l’Ajuntament d’Igualada i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) de la Generalitat de Catalunya.