Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Sopa de Cabra viu al Cruïlla “la nit que esperava des de fa 16 mesos”

ACN Barcelona.-Gerard Quintana ha liderat els Sopa de Cabra en el retorn dels gironins al festival Cruïlla al Fòrum aquest divendres. El cantant ha dit que d’entre totes les nits […]

Avatar
Agències 09/07/2021

ACN Barcelona.-Gerard Quintana ha liderat els Sopa de Cabra en el retorn dels gironins al festival Cruïlla al Fòrum aquest divendres. El cantant ha dit que d’entre totes les nits “especials” que un desitja, la d’avui és la que el grup i el seu públic esperaven “des de fa 16 mesos”. Exactament, des de la darrera cita –sense distàncies i a peu dret- entre el grup i el festival, aquell ja llunyà 14 de març del 2020 en què van presentar al Poble Espanyol el seu desè disc dins del Cruïlla de Primavera. Encavalcat amb la seva actuació, la banda de Guille Milkiway, La Casa Azul, ha posat a ballar i a botar el festival, convertit en una enorme pista de ball. Una discoteca a l’aire lliure on, majoritàriament, la gent respectava l’obligatorietat de la mascareta.

Com la resta dels artistes del festival, Sopa de Cabra s’ha retrobat amb els festivals massius, amb la gent sense distància i dreta, ballant com abans de la pandèmia. Poc a veure amb el concert que l’any passat va oferir el grup en un córner del Camp Nou reconvertit en escenari del Cruïlla XXS, amb el públic assegut i separat. Gerard Quintana ha celebrat la bona nova i poder ser protagonistes de “la nit més esperada”. El grup ha arrencat amb força amb vells clàssics com ‘Tot queda igual’, ‘No m’agrada que me’ls toquin’ o ‘Mai trobaràs’. Després ha donat pas a cançons del seu últim àlbum, ‘La gran onada’, el desè de la seva història i que van estrenar l’any 2020 però no havien pogut lluir gaire. L’altre reclam a aquesta hora de la nit ha estat La Casa Azul, el grup de pop electrònic que lidera Guille Milkiway. Aquests clàssics del Cruïlla i de tants festivals han posat a ballar l’escenari Cruïlla Enamora i la llarga i pronunciada esplanada que s’estén al seu davant. Els britànics Two Door Cinema Club i els belgues 2manyDj (els dos artistes internacionals de la nit), Manel, Novedades Carminha i els valencians Zoo, convocats a última hora per la caiguda d’Editors i Djaikovski), són els grups de la nit que encara han d’actuar.