Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Sopa de Cabra i Txarango renuncien a tocar des del terrat a ‘Barcelona, ens en sortirem” per l’alt cost del concert

ACN Barcelona.-Sopa de Cabra i Txarango han anunciat que renuncien a participar ‘Barcelona ens en sortirem’, en què una vintena llarga d’artistes tocaran des de balcons i terrats el 9 […]

Avatar
Agències 01/05/2020

ACN Barcelona.-Sopa de Cabra i Txarango han anunciat que renuncien a participar ‘Barcelona ens en sortirem’, en què una vintena llarga d’artistes tocaran des de balcons i terrats el 9 de maig per l’alt cost de la iniciativa, de 200.000 euros aportats per l’Ajuntament. En un fil a Twitter, Sopa de Cabra considera que el cost és “desproporcionat en el context d’aquesta crisi que està afectant de forma dramàtica a gran part de la societat”. “Aquest és un moment per fer un nou món possible, i les formes són tan importants com el fons”, afegeix. Per la seva banda, el líder d’Els Pets, Lluís Gavaldà, ha explicat que va declinar participar-hi perquè en la proposta se li va deixar clar que no escatimarien en pressupost mentre renunciaven a pagar als artistes.

Tant Sopa de Cabra com Txarango han assenyalat que desconeixien el cost del concert i que se n’han assabentat pels mitjans, tot i que no han dubtat que la iniciativa s’impulsa “des de la millor de les intencions”. “La majoria dels professionals d’aquest sector, igual que molts altres, ens trobem en una situació d’un daltabaix sense horitzó, que ens ha abocat a la ruïna”, afirma el grup liderat per Gerard Quintana, que ha defensat que era el moment “d’un acte humil de dol i d’esperança per homenatjar els que han marxat sense un adéu i als que han vist marxar els seus sense poder-los acompanyar”.Txarango assenyala, per la seva banda, que els 200.000 euros “es podrien destinar a acompanyar iniciatives més regeneratives i sostenibles per un sector com el nostre on creadors i músics estan en situació de ruïna” i aclareix que el cost de la seva actuació era de 1.500 euros.En un escrit al seu perfil de Facebook, el líder d’Els Pets, Lluís Gavaldà, ha explicat que fa un parell de dies va rebre la proposta per participar a ‘Barcelona, ens en sortirem’ i que el seu interlocutor li va deixar clar que no escatimarien en despeses perquè hi havia una “productora de primera” darrera el projecte però que en canvi els artistes havien d’actuar de “manera desinteressada”. “Tothom sap que ara mateix això de fer concerts és un no parar i ens sobra la feina”, ironitza Gavaldà, que troba “insultant muntar un concert amb mitjans i pressupost i escatimar el sou als principals protagonistes del mateix era un indicador fidel del respecte que tenen les institucions cap a la nostra professió”. Segons afegeix, el seu interlocutor va comprendre la seva queixa i li va assegurar “notícies engrescadores”. “Avui, de rebot, he vist que ja està tot lligat i anunciat. Cap canvi. Nosaltres no hi som, suposo per barruts i desagraïts. No hi fa res, els terrats seran sempre nostres”, conclou en el seu escrit.