Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

Somescola fa una crida a mobilitzar-se davant d’un “nou intent d’agressió” al model educatiu català

ACN Barcelona.-Somescola fa una crida a la societat a mobilitzar-se davant d’un “nou intent d’agressió” al model educatiu català. En un comunicat, la plataforma manifesta que el model d’escola catalana […]

Avatar
Agències 24/11/2021

ACN Barcelona.-Somescola fa una crida a la societat a mobilitzar-se davant d’un “nou intent d’agressió” al model educatiu català. En un comunicat, la plataforma manifesta que el model d’escola catalana està consolidat i avalat durant dècades i defensa que la immersió lingüística és “un model d’èxit”. Per això, considera “intolerable” la “intrusió” dels tribunals per regular la política educativa i avisa que és la docència, i no els juristes, qui ho ha de fer. “Que un jutge determini de manera arbitrària el percentatge d’hores que calen per aprendre una llengua és un escarni als professionals de l’educació”, recull el manifest.

La plataforma adverteix que sentències com la del TSJC, ara avalada pel Suprem, abonen arguments “falsos i perillosos d’instrumentalització” de l’educació i la llengua i denuncia que no és un cas aïllat. “Els continus atacs polítics i judicials contra la llengua catalana i l’educació en català responen a una voluntat de minoritzar la llengua catalana en tots els seus usos socials”, asseguren. Davant d’això, es reafirmen en el fet que l’escola catalana ha de seguir sent un actor cabdal que afavoreixi la inclusió i la cohesió social i alerten que la situació del català a les aules viu una situació “crítica”. Per tot plegat, Somescola fa una crida al conjunt de la societat catalana a mobilitzar-se i insta a reforçar el treball conjunt per a consolidar-lo, protegir-lo i millorar-lo. A més, la plataforma expressa el seu compromís per coordinar les entitats que actuen de manera activa en suport del model educatiu català, ja sigui amb mobilitzacions o accions als centres i als carrers. Així mateix, insta a les institucions a “blindar” el consens de país aprofitant el marc polític generat amb el Pacte Nacional per la Llengua. A banda, demana al govern espanyol que respecti aquests grans acords.