Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Solsona diu que no és fàcil aconseguir 3 majories consecutives i que la victòria situa una Mollerussa ”forta” al país

ACN Mollerussa.-L’alcalde i candidat de JxCat a Mollerussa, Marc Solsona, ha volgut destacar que ”no és fàcil” aconseguir 3 majories absolutes consecutives en una ciutat així i ha assegurat que […]

Agències 27/05/2019

ACN Mollerussa.-L’alcalde i candidat de JxCat a Mollerussa, Marc Solsona, ha volgut destacar que ”no és fàcil” aconseguir 3 majories absolutes consecutives en una ciutat així i ha assegurat que el resultat ”constata” que la ciutat vol ser ”forta i participar en les decisions de país”. La victòria s’ha rebut amb un cert regust agredolç a la seu del partit a la capital de Pla d’Urgell pel fet que han perdut dos regidors tot i rebre més vots. I és que l’elevada participació ha perjudicat a JxCat i ha afavorit a ERC que ha aconseguit uns resultats històrics a la ciutat amb 5 regidors. Engelbert Montalà, candidat republicà, ha remarcat que el partit es ”falcarà com una oposició sòlida” davant d’una majoria absoluta i ha afegit que els resultats demostren que per primera vegada ERC està disposada a assolir l’alcaldia d’aquí a 4 anys.

Visiblement emocionat Marc Solsona ha assegurat estar molt content pel resultat obtingut amb 9 regidors a Mollerussa, la qual cosa suposa renovar per tercera vegada la majoria absoluta. JxCat s’ha quedat a molts pocs vots d’aconseguir el desè regidor i per això l’ambient a la seu del partit era agredolç ja que aquest mandat han governat amb 11 regidors. Malgrat tot, Solsona s’ha mostrat convençut que la ciutadania ha dit que vol una majoria absoluta pels propers quatre anys, amb gent que governi amb ”determinació i capacitat pels compromisos que hem assumit i complim”. En aquest sentit, l’alcalde ha assenyalat que la tercera majoria absoluta els dona un ”alt grau de responsabilitat” i això indica que ”no serà fàcil”, en un ”context polític complicat”. És per això que ha indicat que és important que ciutats com Mollerussa mantinguin ”el pols” amb majories sòlides per poder fer coses importants a nivell de país. De la seva banda, el candidat d’ERC, Engelbert Montalà, que ha visitat la seu del JxCat per felicitar-los pel resultat, s’ha mostrat satisfet pel resultat obtingut pels republicans amb 5 regidors, el més elevat de la història des de la República. És per això que volen intentar falcar-se com una ”oposició sòlida” davant d’una majoria absoluta i estar disposats a assolir l’alcaldia d’aquí a 4 anys.A Mollerussa el PSC ha tret dos regidors, igualant el resultat del 2015 i el PPC ha mantingut el seu regidor. No han entrat Cs i En Comú Podem.