Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Solé defensa la regió euromediterrània com un “espai cabdal per Catalunya” per teixir aliances

ACN Brussel·les.-El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, ha defensat aquest dimarts que la regió euromediterrània és un “espai cabdal per Catalunya” per teixir aliances, a més de les seves potencialitats, […]

Avatar
Agències 24/11/2020

ACN Brussel·les.-El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, ha defensat aquest dimarts que la regió euromediterrània és un “espai cabdal per Catalunya” per teixir aliances, a més de les seves potencialitats, societats diverses, veïnatge i responsabilitats compartides. Ho ha fet en la clausura de la conferència de la Med Cooperation Alliance, la xarxa que facilita la governança transnacional al Mediterrani. El conseller ha garantit el compromís de Catalunya per avançar cap a un model verd, digital, i socialment just i resilient.

En la cloenda, Bernat Solé ha valorat positivament els espais de diàleg i de relacions permanents de l’associació mediterrània i ha destacat la necessitat de seguir treballant per associar la feina dels actors regionals i locals en la cooperació euromediterrània. A més, ha apuntat que l’eficàcia de les polítiques transnacionals depenen de la dimensió territorial de les polítiques públiques, del paper de les xarxes i dels models innovadors de govern.Per últim, el conseller ha refermat el compromís català amb Europa i el Mediterrani, així com amb la Med Cooperation Alliance, que veu com a “instrument de mobilització d’actors de les dues ribes” que defensa la importància de les polítiques mediterrànies i que pot ser “únic i transformador”.