Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Solé admet que el Govern ha fallat però assegura que la “petita crisi” s’ha reconduït

ACN Barcelona.-El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha admès que el Govern ha fallat aquest dimecres però ha assegurat que s’ha reconduït la “petita crisi” i […]

Avatar
Agències 19/11/2020

ACN Barcelona.-El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha admès que el Govern ha fallat aquest dimecres però ha assegurat que s’ha reconduït la “petita crisi” i que el Govern ja treballa amb “cohesió”. En una entrevista a Ràdio 4 i La2, Solé ha afegit que ahir no va ser el pitjor dia de l’executiu català i ha remarcat que el problema no és la filtració en si, sinó que “no permet prendre les millors decisions de manera objectiva”. Perquè una de les finalitats de les filtracions, segons ha dit, és generar “pressió”. Tot i així, el conseller no ha volgut entrar en qui va fer la filtració i s’ha limitat a dir que no ho sap i que no li correspon a ell.

El conseller ha afirmat que “l’exemplaritat” que el Govern demana a la ciutadania també s’ha d’autoexigir a l’executiu català. “Filtracions com la que es va produir no poden ser”, ha afegit fent referència al fet que els mitjans de comunicació hagin publicat un esborrany del Procicat sobre la desescalada que es posarà en marxa a partir de dilluns que ve. Després que ERC s’aixequés de la taula de negociació de les mesures covid, el conseller assegura que la situació s’ha pogut reconduir i que a dia d’avui el Govern ja treballa de manera cohesionada. Solé ha justificat que ERC marxés de la reunió perquè, segons ha dit, es necessitava “un espai d’objectivitat i allunyar-se de la filtració per agafar perspectiva i prendre les millors decisions”. I el conseller ha dit que s’ha après la lliçó de la “petita crisi” i que la situació està reconduïda i que és de cohesió.El conseller ha afegit que la crisi de la covid-19 posa els governs en “proves d’estrès” i ha considerat “normal” que hi pugui haver desavinences en aquestes situacions. També ha defensat que hi ha mecanismes que el Govern sempre havia habilitat però que cal replantejar en aquests moments “excepcionals”, en referència al model de les ajudes als sectors afectats. “El millor no és que pugui sortir una ajuda avui o demà, sinó que quan surti ho faci amb les millors garanties”, ha defensat. El conseller ha assegurat que el Govern sempre està obert al diàleg però també a afegit que a un mes i mig d’unes eleccions “es perceptiu veure com la ciutadania respon i a partir d’aquí recuperar la negociació”. Pel que fa a la negociació dels pressupostos de l’Estat, el conseller l’ha situat en el marc dels partits i dels grups parlamentaris del Congrés.