Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Sol Picó i Susanna Barranco aborden la prostitució des d’una perspectiva de gènere al Temporada Alta

ACN Barcelona.-Sol Picó i Susanna Barranco presenten aquest dissabte al Temporada Alta l’espectacle de teatre, música i dansa ‘Red Room’, creat a partir del documental ‘Nues’ de la mateixa Barranco, […]

Avatar
Agències 05/12/2019

ACN Barcelona.-Sol Picó i Susanna Barranco presenten aquest dissabte al Temporada Alta l’espectacle de teatre, música i dansa ‘Red Room’, creat a partir del documental ‘Nues’ de la mateixa Barranco, que s’endinsa en la prostitució des de la perspectiva de la dona. Tres expressions artístiques que serveixen per preguntar-se quines són les línies vermelles de la indústria del sexe a partir de treballadores sexuals d’orígens i pensaments diferents. El projecte artístic també s’acompanya d’altres testimonis que exposen els diversos posicionaments entorn a la prostitució. L’espectacle contraposa la indignació d’un col·lectiu que exigeix els seus drets a una societat dual que accedeix als seus serveis però al mateix temps els dona l’esquena.

‘Nues’ és un documental que reflexiona sobre la posició de la dona en un camp “tan ampli i ambigu” com la prostitució des d’una visió “crua, íntima i delicada”, segons la seva impulsora, un documental en què les mateixes treballadores sexuals parlen de les seves vivències “més enllà de la seva pell”. La dramatúrgia de l’espectacle es basa en les entrevistes que Barranco va fer a aquestes dones durant el rodatge del documental; alguns dels fragments formen part del mateix documental però d’altres es van descartar en el muntatge final del film, de La Barranco Films.La codirectora i intèrpret de ‘Red Room’, Susanna Barranco, ha afirmat que la proposta consisteix en vincular el món de la dansa amb el món audiovisual. “Traslladem el missatge cinematogràfic a l’escena”, precisa. Segons la directora, a ‘Red Room’ advoquen pel dret de les dones estiguin en la situació que estiguin, des de prostitució voluntària com de tracta. Hi ha testimonis d’una dona de Camerun, que viu la prostitució de manera “molt dura”, una que és de Brasil, una catalana, una persona trans, migrada i lesbiana i una d’Amsterdam, que exerceix de manera legal.Susana Barranco ha afegit que el missatge que tracten de donar és “complex”. Mitjançant 6 retrats de 6 dones que representen 6 tipus de prostitució, posar el cos humà al servei d’aquests testimonis. “Com el cos es posa en la pell d’aquells cossos. Intentem donar espai escènic a aquests sis testimonis”, ha assegurat Barranco.La directora i compositora coreogràfica de ‘Red Room’, Sol Picó, ha dit que intenten fer “ballar la prostitució, moure’s i expressar les reflexions i sentiments dels sis testimonis”. Per Picó, és un espectacle “més cru que dur”. “Cru perquè és nu i la manera com s’exposen nues té per objectiu “per mostrar la vulnerabilitat de les dones exposades al carrer”, conclou.