Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Societat Civil Catalana avisa el PSOE que el conflicte català “no se solucionarà tornant a la dinàmica de l’Estatut”

ACN Barcelona.-El president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez-Costa, ha tornat a llançar un prec al PSOE, PP i Cs perquè desencallin la governabilitat a l’Estat sense dependre dels partits […]

Avatar
Agències 17/12/2019

ACN Barcelona.-El president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez-Costa, ha tornat a llançar un prec al PSOE, PP i Cs perquè desencallin la governabilitat a l’Estat sense dependre dels partits independentistes i ha advertit els socialistes que el conflicte polític català “no se solucionarà tornant a la dinàmica de l’Estatut”, amb un PSOE i un PP enfrontats per Catalunya. En un esmorzar informatiu aquest dimarts, Sánchez-Costa ha rebutjat “nous Majestic ni nous acords entre el poder central i les elits nacionalistes”, en referència als antics acords del govern espanyol amb l’extinta CiU. Per això, ha reclamat “un esforç” al PSOE, PP i Cs per aconseguir un govern espanyol “fort” i “que no depengui dels independentistes”. “El problema no és si el govern d’Espanya dialoga amb els independentistes, és si en depèn”, ha conclòs.

Sánchez-Costa ha demanat mirar cap al futur i no envers el passat i ha proposat, per “reteixir els ponts”, que Barcelona i Madrid encapçalin una candidatura conjunta a uns Jocs Olímpics, sense detallar si proposa aspirar a unes olimpíades d’estiu o d’hivern. Així, creu que es podria “presentar Espanya com una tasca cívica i comuna de futur, no com una mena de jou feixuc”. En aquest sentit, ha apostat també perquè Barcelona albergui “institucions estatals”.El president de l’entitat també ha aprofitat per advertir contra la política del “peix al cove” com a contrapartida a la governabilitat espanyola i haver deixat en mans de la Generalitat la gestió de l’autogovern català “pensant que el pujolisme era un mal menor”. “L’espai constitucionalista va realitzar una mena d’externalització de les responsabilitats de la defensa de la Constitució”, ha dit, i ha lamentat que no es reivindiqui la “meravella” de la carta magna espanyola, que “no és només l’article 2 i el 155”, ha assenyalat.També ha aprofitat per avançar que a partir del dia 1 de gener de 2020 els comptes de Societat Civil Catalana seran públics i es podran consultar al seu portal web. El finançament de l’entitat sempre ha estat un aspecte poc clar, però Sánchez-Costa ha defensat que no reben diners de l’Estat sinó “petites, mitjanes i grans donacions”, per la qual cosa ha demanat “ajuda” als assistents a l’esmorzar del Fòrum Europa, al qual han assistit dirigents del PSC com el secretari primer de la Mesa del Parlament, David Pérez; el president del PPC, Alejandro Fernández, i el líder del partit a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou; la portaveu i el líder de Cs al Parlament, Lorena Roldán i Carlos Carrizosa, i l’ex-primer ministre francès i ara regidor a Barcelona Manuel Valls.