Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Situació crítica a l’Afganistan

ACN Barcelona.-Titulars diversos als diaris d’aquest dimarts, amb protagonisme per la crisi a l’Afganistan. ‘El Periódico’ l’hi dedica el titular central: “Caos a l’Afganistan”. La portada s’il·lustra amb la fotografia […]

Avatar
Agències 17/08/2021

ACN Barcelona.-Titulars diversos als diaris d’aquest dimarts, amb protagonisme per la crisi a l’Afganistan. ‘El Periódico’ l’hi dedica el titular central: “Caos a l’Afganistan”. La portada s’il·lustra amb la fotografia de la plaça del Diamant de Barcelona, amb un reportatge sobre la història la novel·la de Rodoreda, que va salvar les festes de Gràcia. També inclouen a la primera pàgina la paralització de les devolucions de menors al Marroc i la roda de premsa de Joan Laporta. L”Ara’ titula “Caos per sortir de Kabul”, acompanyat de la foto principal de portada. A la part inferior, recullen la critica d’alcaldes per al toc de queda, la situació dels riders a Glovo i la reacció de Laporta al deute del Barça, que xifra en 1.350 milions.

‘La Vanguardia’ obre amb la imatge de la portada de les caigudes al buit des dels avions de l’exèrcit nord-americà amb el titular: “Milers d’afganesos proven de fugir desesperadament dels talibans”. En la part inferior hi ha espai per la decisió del jutge d’aturar les deportacions de menors al Marroc. També hi ha destacats sobre botellots i les acusacions de Laporta a Bartomeu.L”Ara’ titula “Caos per sortir de Kabul”, acompanyat de la foto principal de portada. A la part inferior, recullen la critica d’alcaldes per al toc de queda, la situació dels riders a Glovo i la reacció de Laporta al deute del Barça, que xifra en 1.350 milions. A l”ABC’ titulen “Occidente huye de Afganistán sin mirar atrás”. La foto principal està dedicada a l’assalt de civils a l’aeroport de Kabul per intentar pujar als avions enviats a rescatar al personal estranger.’El Mundo’ obre amb “Biden: “No combatiremos más en Afganistán, ellos no quieren luchar””. A la part dreta, la foto principal està dedicada a l’aturada judicial de les devolucions de menors. El titulars laterals estan dedicats a la situació del Barça i a l’ofensiva de les elèctriques contra la tarifa regulada. El Punt Avui’ dedica la part central de la portada a la situació a l’Afganistan, amb el títol “Caos a l’aeroport de Kabul per fugir dels talibans”. Als peu de la portada, espai per a la gendarmeria francesa, que pregunta per Puigdemont a Prada i l’ensurt al centre de Barcelona per una explosió el dia abans de l’aniversari del 17-A. ‘El País’ porta a la portada “El ascenso talibán desata el caosy¡ y la desesperación por huir”, amb una imatge de la situació extrema a l’aeroport de Kabul. A la primera pàgina del diari es recull també l’aturada de devolucions de menors i l’aturada de vacunacions per les vacances.’La Razón’ titula “El terror llega a Kabul”, amb la imatge principal de l’avió militar amb centenars d’afganesos intentant pujar a bord.