Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Sitges preveu millorar l’ocupació de l’estiu passat i confia superar el 90% de places reservades

ACN Sitges.-Els hotels, apart-hotels, habitatges turístics i càmpings de Sitges encaren la temporada d’estiu amb “satisfacció” i expectatives de millorar les xifres de l’any passat. Si ara fa un any […]

Avatar
Agències 21/06/2019

ACN Sitges.-Els hotels, apart-hotels, habitatges turístics i càmpings de Sitges encaren la temporada d’estiu amb “satisfacció” i expectatives de millorar les xifres de l’any passat. Si ara fa un any els allotjaments van situar-se en una ocupació mitjana del 87%, aquest cop la previsió apunta a “fregar el 90 o 92%” entre Sant Joan i finals d’agost, segons el president del Gremi d’Hostaleria, Oskar Stöber. Els motius principals d’aquest increment són la “recuperació econòmica que es veu a tots els sectors, com l’habitatge i l’automobilístic” i la “inestabilitat” d’altres destinacions turístiques. En paral•lel, el Gremi diu a l’ACN que viu amb certa “preocupació” la incertesa dels efectes que tindrà el ‘Brexit’, si bé a hores d’ara es mantenen les reserves de turistes britànics.

El Gremi d’Hostaleria assenyala que “difícilment” s’assoliran les xifres del 2017, “el millor any dels últims que es recorden en activitat turística”, però es mostra optimista de cara a la temporada d’estiu que tot just arrenca. Oskar Stöber assegura que l’any passat també va ser una temporada “bona” i remarca que “les expectatives ho tornen a ser”. “Podem estar contents perquè fregarem el 90 o 92% d’ocupació”, afegeix, tot recordant que els allotjaments ja han viscut un mes de juny frenètic amb la Gay Pride.Stöber relata que el sector preveu millorar les xifres del 2018 perquè a dia d’avui ja hi ha més reserves que ara fa un any. Al mateix temps, confien que l’embranzida de la recuperació econòmica els jugui a favor: “Estem vivint una conjuntura econòmica de recuperació després d’anys complicats, i el turisme també ho nota”.I hi ha un tercer element que els allotjaments també perceben com a positiu, com és la pèrdua d’interès per a destinacions del Nord d’Àfrica o l’Europa de l’Est. “Hem de ser conscients que una part del turisme ve per la inestabilitat en aquestes zones, i perquè a Catalunya el turista no té aquesta sensació d’inseguretat, mentre aquí troba una oferta gastronòmica i cultural brutal”, resumeix Stöber, que insta el sector a aprofitar l’ocasió per “fer-se fort” i no perdre visitants un cop canviï la situació a altres destins.Pendents dels efectes del ‘Brexit’D’altra banda, el sector turístic de Sitges es mira amb incertesa quins seran els efectes que tindrà la sortida del Renge Unit de la Unió Europea. El president del Gremi d’Hostaleria considera que “hi ha un sentiment general entre la gent amb què no s’acaba de creure que hi haurà un ‘Brexit’”, motiu pel qual creu que a hores d’ara no s’ha constatat cap efecte a l’activitat turística. Malgrat aquesta setmana el director general de Turisme de la Generalitat assenyalava que han caigut un 14% les reserves a través d’operadors fetes per visitants britànics entre gener i octubre, Stöber recorda que a l’estiu es preveu que augmentin i assegura que a Sitges no s’ha palpat cap retrocés. Tot i no apreciar cap repercussió, admet que els allotjaments i restauradors viuen la situació amb certa “preocupació” perquè “la inestabilitat no és bona per a ningú”.Preguntat per si el sector se’n podria ressentir l’any vinent –en el cas que el ‘Brexit’ s’executi a la tardor-, Stöber es mostra prudent i apel•la al “seny” dels responsables polítics britànics i de la Unió Europea per aconseguir una solució “suau”. Segons dades del Gremi d’Hostaleria, el turista britànic ocupa la quarta posició en la procedència dels visitants que rep Sitges. En primer lloc s’hi situen els d’àmbit català i de l’estat espanyol, seguits dels francesos i els alemanys.