Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Sitges imposa quatre noves sancions a habitatges d’ús turístic il·legals amb imports d’entre 12.000 i 33.000 euros

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Sitges ha interposat quatre noves sancions a habitatges d’ús turístic il·legals amb imports d’entre 12.000 i 33.000 euros. Dos dels habitatges estan ubicats al barri del Poble […]

Avatar
Agències 25/08/2020

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Sitges ha interposat quatre noves sancions a habitatges d’ús turístic il·legals amb imports d’entre 12.000 i 33.000 euros. Dos dels habitatges estan ubicats al barri del Poble Sec, un al casc antic i el darrer a Quint Mar. Paral·lelament, el consistori treballa en una dotzena més d’expedients. Dos d’ells s’han detectat als ports d’Aiguadolç i Port Ginesta. Aquí, l’Ajuntament ha demanat als seus responsables que comprovin si els dos habitatges exerceixen l’activitat de manera il·legal i, en cas de ser així, apliquin la sanció corresponent. En aquest cas, el procediment és diferent perquè els propietaris d’habitatges a l’interior dels ports adquireixen la concessió de l’immoble per un període de temps determinat.

En un comunicat, l’Ajuntament de Sitges afirma que la materialització de les primeres sancions ha permès millorar i afinar el procediment per consolidar el control, seguiment i sanció dels habitatges d’ús turístic il·legals al municipi. Segons el regidor de Disciplina i Sancions, Guillem Escolà, el consistori està treballant per agilitzar al màxim el procés de sanció un cop detectats els infractors perquè aquesta pràctica perjudica el preu del mercat mobiliari i actua com a competència deslleial per als qui compleixen la normativa.Les investigacions han permès detectar dos perfils diferents: el del propietari individual que busca un ingrés extraordinari, i el del professional del sector immobiliari. Aquest últim es dedica a la comercialització d’habitatges d’ús turístic amb habilitació i ofereix, de forma paral·lela, altres que no disposen de llicència.Les investigacions per localitzar HUT il·legals es realitzen a tot el terme municipal, tot i que la incidència és major en els sectors on la proliferació d’aquesta pràctica té més impacte com el Casc Antic, Aiguadolç, Vinyet i Terramar o el mateix Poble Sec.L’Ajuntament va imposar el passat 16 de juliol la primera sanció per valor de 21.000 euros a un habitatge d’ús turístic il·legal ubicat al Casc Antic. A Sitges operen 1.740 habitatges turístics amb habilitació i s’estima una fluctuació d’il·legals entre els 1.500 i els 2.000.