Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Sitges estrenarà el festival Vila del Llibre com a preludi de Sant Jordi

ACN Sitges.-Sitges se suma a la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya, impulsada com a promotora del turisme cultural, i el proper mes d’abril celebrarà el seu primer festival […]

Agències 17/03/2021

ACN Sitges.-Sitges se suma a la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya, impulsada com a promotora del turisme cultural, i el proper mes d’abril celebrarà el seu primer festival literari. El Sitges, Vila del Llibre es desplegarà del 16 al 18 d’abril amb diverses activitats que giraran entorn obres de temàtica local, amb especial atenció a l’evolució urbanística i social del municipi els darrers 100 anys. Plantejat com un preludi de Sant Jordi, el festival obrirà un mercat d’editorials independents al passeig Marítim, amb diverses presentacions, debats i exposicions. “Volem generar esdeveniments transversals que repercuteixin positivament al teixit econòmic i social”, ha ressaltat l’alcaldessa Aurora Carbonell durant la presentació d’aquest dimecres.

El director de la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya, Enric Bono, ha destacat la “valentia” del municipi per acollir una nova cita editorial “malgrat l’escenari de pandèmia”. En aquest sentit, tant els organitzadors com el consistori han garantit que el festival s’ajusta a les recomanacions del Procicat i està previst perfilar-ne les condicions a mesura que evolucionin les restriccions per la covid-19.Bono ha assegurat que el festival “no vol ser un acte aliè a la identitat del territori que l’acull”, motiu pel qual la primera edició està previst que giri entorn l’evolució de Sitges dels últims 100 anys. El comissari d’aquesta edició, el periodista i historiador sitgetà Jordi Barrachina, ha apuntat que la construcció del passeig Marítim i Terramar, així com la confluència de les avantguardes i l’arquitectura racionalista són alguns dels elements que s’analitzaran a través de la literatura. Al llarg dels tres dies de festival, les taules rodones al voltant de Sitges s’alternaran amb les presentacions de les últimes novetats literàries, dels autors premiats durant aquest darrer any i d’un seguit de recitals poètics, activitats infantils i exposicions per a tots els públics. El passeig marítim i l’Hotel ME Terramar seran els epicentres de la programació.