Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Sitges crea un equip especialitzat per perseguir els habitatges turístics il·legals

ACN Sitges.-L’Ajuntament de Sitges crearà un equip especialitzat per detectar i sancionar els habitatges d’ús turístic (HUT) il·legals. El consistori vol rastrejar l’oferta d’allotjaments abans de l’inici de l’estiu i […]

Avatar
Agències 19/05/2020

ACN Sitges.-L’Ajuntament de Sitges crearà un equip especialitzat per detectar i sancionar els habitatges d’ús turístic (HUT) il·legals. El consistori vol rastrejar l’oferta d’allotjaments abans de l’inici de l’estiu i de la progressiva eliminació de restriccions del confinament. L’equip se centrarà en creuar dades a partir del rastreig de les principals plataformes d’HUT que hi ha a internet, i comptarà amb la participació d’un advocat especialitzat en expedients sancionadors. La setmana vinent està previst que comenci la fase preparatòria per iniciar aquesta campanya. L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, remarca que l’objectiu és “protegir l’oferta turística de qualitat i amb totes les garanties”.

El regidor responsable del servei de disciplina d’Activitats, Guillem Escolà, ha remarcat en un comunicat que “la localització dels HUT il·legals és vital per a la protecció de l’economia sitgetana però també per a la protecció de les persones que els contracten”. En aquest sentit, ha destacat que “aquests habitatges no estan sotmesos als controls i les mesures de protecció anti contagis com ho estan els negocis turístics legals”. Durant els primers 15 dies de funcionament es formaran els efectius del nou equip per passar després al rastreig, recollida de dades i tramitació dels expedients sancionadors.