Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Sitges contraposa l’obra dels dibuixants Gin i Mingote amb una exposició al Miramar

ACN Sitges.-El Centre Cultural Miramar de Sitges reuneix a partir d’aquest dissabte una selecció del llegat dels dibuixants Jordi Ginés i Antonio Mingote, més coneguts per les seves signatures com […]

Avatar
Agències 05/07/2019

ACN Sitges.-El Centre Cultural Miramar de Sitges reuneix a partir d’aquest dissabte una selecció del llegat dels dibuixants Jordi Ginés i Antonio Mingote, més coneguts per les seves signatures com a Gin i Mingote. Si bé van col•laborar en ocasions molt puntuals, els impulsors de la mostra recorden que tots dos artistes tractaven la mateixa temàtica i van ser referents de l’humor gràfic després de la Guerra Civil espanyola. L’exposició ‘Gin i Mingote: dos amics de Sitges’, aprofita el nexe que els dos tenien amb la vila com a excusa per contraposar les seves obres i evidenciar els punts que tenien en comú. La mostra, amb més de 80 dibuixos, es podrà visitar fins el 25 d’agost i vol ser un “homenatge a dues vides dedicades a l’humor gràfic”.

Els organitzadors de l’exposició recorden que els dos artistes van tenir carreres molt independents, ja que Gin va treballar sobretot a publicacions catalanes mentre Mingote es va centrar en mitjans editats a Madrid. Amb tot, es tenien “un gran respecte i admiració mútua”, sent tots dos dibuixants de renom a mitjans del segle XX, destaca a l’ACN José Luis Martin, representant de la Fundació Gin.Des de la Fundació recorden que Jordi Ginés es va instal•lar a Sitges durant la dècada dels 70, mentre Mingote hi havia nascut de forma accidental el 1919 perquè era la vila dels seus avis, i sempre en presumia. A aquest punt en comú, s’hi sumen dos altres motius que han desencadenat la mostra: l’interès de l’Ajuntament de Sitges per exposar l’obra de Gin i el centenari de Mingote, que se celebra aquest 2019.José Luis Martin celebra l’ocasió per contraposar les seves obres i demostrar com van treballar l’humor eròtic als anys 60, però també l’humor polític, els homenatges a la història de l’art, les caricatures i les autocaricatures. “Els visitants podran admirar l’alt nivell artístic dels dos”, apunta.Coincidint amb la mostra, també s’ha editat un catàleg amb les obres dels dos artistes contraposades.