Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Sitges comença les feines d’estabilització de la sorra de les platges

ACN Sitges.-L’Ajuntament de Sitges ha posat en marxa les actuacions per estabilitzar la sorra a les diferents platges del municipi amb maquinària retroexcavadora. En vista als dies festius de Setmana […]

Avatar
Agències 29/03/2021

ACN Sitges.-L’Ajuntament de Sitges ha posat en marxa les actuacions per estabilitzar la sorra a les diferents platges del municipi amb maquinària retroexcavadora. En vista als dies festius de Setmana Santa i a l’inici de l’estiu, ha començat per la platja Bassa Rodona, on també s’han reobert els accessos tancats i es treballa per millorar la seguretat a la zona d’espigons. També s’actuarà amb retroexcavadores per guanyar volum i extensió a la platja de l’Estanyol. Paral·lelament, s’estan fent actuacions de millora per arranjar la sorra a platges com la de Sant Sebastià, i de cara al mes de maig es preveu fer accions puntuals als diferents punts del litoral sitgetà on hi hagi manca de sorra.

La sorra acumulada pels temporals d’hivern s’extreu amb maquinària retroexcavadora, des de la zona bany i els laterals dels espigons a la platja, on es redistribueix cap a les zones afectades amb una màquina especial que s’anomena dúmper, guanyant així volum o extensió.El regidor de Platges, Guillem Escolà, explica que s’està analitzant quins són els punts on hi ha una major acumulació de sorra i que, en cas que sigui necessari, es contemplarà la possibilitat de traslladar sorra entre platges.