Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Sitges comença a recuperar el turisme en el primer cap de setmana sense confinament comarcal

ACN Sitges.-El primer cap de setmana sense confinament comarcal s’ha començat a notar a Sitges. En el que havia de ser l’inici “simbòlic” de la temporada d’estiu, restaurants i hotels […]

Avatar
Agències 02/05/2021

ACN Sitges.-El primer cap de setmana sense confinament comarcal s’ha començat a notar a Sitges. En el que havia de ser l’inici “simbòlic” de la temporada d’estiu, restaurants i hotels han notat un increment de clients. Tot i que el mal temps ha fet la guitza, les principals artèries comercials del municipi s’han omplert de visitants. També algunes terrasses. “Esperem que sigui el començament per anar cap a la normalitat”, assegura el president del Gremi d’Hostaleria de Sitges, Oskar Stöber. També els museus han notat un increment dels visitants aquest diumenge.

Els carrers de Sitges s’han omplert aquest cap de setmana com feia dies que no ho feien. Aprofitant l’aixecament del confinament comarcal, el municipi celebrava l’inici “simbòlic” de la temporada d’estiu. Sota el nom de Siyes, el sector privat amb el suport d’algunes entitats, han omplert locals i equipament de la ciutat de música i gastronomia. “Hi havia ganes d’obertura”, reconeix el president del Gremi d’Hostaleria de Sitges, Oskar Stöber, que ha subratllat l’increment de les reserves respecte als caps de setmana anterior.Amb paraigües en mà, als principals carrers del municipi s’han omplert de famílies. Com per exemple la del Manel Hernández, veí de Vilafranca del Penedès, que han optat per celebrat a Sitges el Dia de la Mare. “Anirem a dinar, que com a mínim ajudem a la restauració a sortir d’això”, explicava.Des del Gremi es miren aquesta reobertura “amb esperança” després d’una davallada de la facturació de prop del 95% des del setembre. “Sembla que les perspectives per a l’estiu son millors que l’any passat i comencem a tenir reserves de l’estranger”, apuntava Stöber, tot i reconèixer que el preocupa el que pugui passar a la tardor. “Aquí a l’hivern també es treballa i confiem poder recuperar l’activitat dels congressos”.Auge als museusLa pluja ha obligat a suspendre alguns concerts-vermut previstos per aquest diumenge. Per contra ha beneficiat especialment els museus de la ciutat, que han notat un lleuger increment de les visites. La Marta Meia i la Joana Giralt, veïnes de Badalona, han optat per fer una “ruta cultural” abans d’anar a dinar en un restaurant. “Tendim a anar a la Costa Brava i ara que podem hem decidit venir a Sitges, que no ho coneixem gaire”, explicaven. També la Marta Altarriba, veïna d’Avià, ha optat per visitar el Palau de Maricel. “Ara que sembla que es veu la llum volia aprofitar per fer cultura”, deia.