Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Sisu Corbera, a la sortida del jutjat: “Quan veus el que passa a la frontera ucraïnesa, això d’aquí és una collonada”

ACN Figueres – El veí de l’Escala (Alt Empordà) Sisu Corbera, investigat pel tall de Tsunami Democràtic i que aquest dilluns va tornar de la frontera ucraïnesa amb refugiats, ha […]

Agències 08/03/2022

ACN Figueres – El veí de l’Escala (Alt Empordà) Sisu Corbera, investigat pel tall de Tsunami Democràtic i que aquest dilluns va tornar de la frontera ucraïnesa amb refugiats, ha assegurat a la sortida del jutjat que “quan veus el que passa allà, això d’aquí és una collonada”. Els mossos l’han detingut aquest dimarts al matí al seu domicili per dur-lo davant del jutge que instrueix la macrocausa amb 200 investigats. A la sortida, ha explicat que no ha declarat i ha criticat que es destinin tants recursos a uns fets quan “hi ha coses més importants”. L’advocat d’Alerta Solidària, Martí Majoral, ha reiterat que esperen que la causa acabi arxivant-se i “deixar aquest tema com el que és: l’exercici del dret de manifestació i de protesta”.

Els Mossos d’Esquadra l’han detingut aquest dimarts a les deu del matí a casa seva . Ho han fet hores després que arribés de Polònia, on ha recollit dues mares i tres nens procedents d’Ucraïna. La policia el buscava i portar-lo davant del jutge que instrueix el cas del tall de Tsunami Democràtic a la Jonquera, l’any 2019. Ell és un dels dotze encausats en aquesta macrocausa –que en suma 200- que havia desobeït i no havia comparegut a les diferents citacions judicials.

“M’havien citat dues vegades, ara han canviat de jutge i m’han citat dues vegades més i aquest cop ha decidit que ho tirava endavant i que ens detenia a totes”, ha assegurat Corbera a la sortida del jutjat. Ell és el darrer dels 12 encausats que el jutge va ordenar detenir per no atendre les citacions judicials i, com els altres, s’ha acollit al dret a no declarar.

Corbera ha criticat que es destinin tants recursos i funcionaris a una causa que “no va enlloc”. “Jo no soc ningú però l’aconsellaria que ho arxivés, estem entrant en el ridícul”, ha afegit.

En el mateix sentit s’ha pronunciat l’advocat d’Alerta Solidària, Martí Majoral, que ha afirmat que la “desobediència” serveix per “remoure consciències” i com a forma per “saltar-nos la legalitat espanyola”.

“Fa dos anys i mig que aquestes persones suporten un procediment sense saber de què se les acusa i això, a més de ser contrari a llei, suposa un perjudici evident per aquestes persones”, ha insistit. “El jutge ho hauria d’arxivar”, ha afegit.

A la sortida, l’esperaven una quinzena de persones per donar-li suport amb banderes independentistes. Entre elles, el diputat de la CUP Dani Cornellà.