Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Sisè tractament contra la mosca negra al riu Ebre aquest dimarts

ACN Tortosa.-El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) farà aquest dimarts el sisè tractament per controlar la població de mosca negra al riu Ebre. Enguany es […]

Avatar
Agències 19/07/2021

ACN Tortosa.-El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) farà aquest dimarts el sisè tractament per controlar la població de mosca negra al riu Ebre. Enguany es faran set tractaments, un més que l’any passat. El pressupost del COPATE per combatre la mosca negra i el mosquit és d’1,3 milions d’euros, la meitat finançats per la Generalitat i la resta per la Diputació de Tarragona i els ajuntaments del Delta. És la segona campanya consecutiva que el tractament contra la mosca negra es pot començar a principi d’any de manera que es garanteix que sigui més efectiu perquè s’ataca la primera generació de larves abans que es converteixin en adults i s’eviten problemes de salut pública a l’estiu.

Aquest dilluns els tècnics han fet els mostrejos previs al sisè tractament. Amb l’embarcació de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE) s’analitza la densitat de larves que hi ha als macròfits del riu. Aquest dimarts, des d’un helicòpter, s’abocaran 2.100 litres del producte biològic BTI en set punts del riu, entre Ascó i Tortosa, i dimecres es farà un altre mostreig per comprovar l’eficàcia del tractament.