Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Sis projectes rebran suport econòmic municipal per adaptar obres literàries al format audiovisual

ACN Barcelona.-Sis obres literàries rebran suport econòmic per part del LAAB, el Laboratori d’Adaptacions Audiovisuals de Barcelona, un projecte impulsat per l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona (ICUB) que […]

Avatar
Agències 09/07/2019

ACN Barcelona.-Sis obres literàries rebran suport econòmic per part del LAAB, el Laboratori d’Adaptacions Audiovisuals de Barcelona, un projecte impulsat per l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona (ICUB) que té com a objectiu apropar els sectors editorial i audiovisual per tal de donar visibilitat a la ciutat. “Barcelona és capital literària, tant en castellà com en català”, explica el tinent d’alcaldia de l’Àrea de Cultura, Educació i Participació, Joan Subirats, que afegeix també que “el món audiovisual també té una gran presència a la ciutat, tot i les dificultats com són la gran densitat de població”. “El problema de Barcelona no és la falta de creativitat o de talent, sinó els problemes propis de finançament del sector”.

Les sis obres en qüestió, triades d’entre un catàleg de 43 títols, són ‘Sideral. Estrella fugada’, d’Hèctor Castells; ‘La meva casa en flames’, de Sofía Ros; ‘L’estiu de l’amor’, de Toni Orensanz; ‘El nas de Mussolini’, de Lluís-Antón Baulenas; ‘Herba Negra’, firmada sota el pseudònim de Macip Garzón i escrita per Salvador Macip i Ricard Ruiz Garzón; i La pel·lícula de la vida, de Maite Carrarnza.Altres obres que formen part del catàleg són ‘Vint històries de la Barcelona Americana’ i una pregunta descarada’, d’Hèctor Oliva; ‘Por’, de Care Santos; ‘A la deriva’ de Xavi Narro; el còmic ‘Atraco a mano alzada’ de Lundi i Javier Ara, ‘El fum t’encega la mirada’ d’Oriol Guilera o ‘El mercader’ de Coia Valls.Les novel·les, tal com ha explicat Subirats, han estat seleccionades segons criteris d’eficàcia, és a dir la facilitat de l’obra per ser adaptada, de capacitat narrativa, de vinculació amb la ciutat i també amb perspectiva de gènere. En aquest sentit, el periodista i conductor de l’acte David Guzmán, ha destacat la paritat de la mosta. “Tenim 20 autors i 23 autores i avui som majoria de productores”, ha explicat.A més, durant la jornada també s’ha posat de manifest la importància del sector audiovisual per a la promoció turística del territori. En aquest sentit, Eugeni Osácar, especialista en turisme cultural i cinematogràfic, ha destacat la importància de pel·lícules i series de cara a la visibilitat de la ciutat. “Cada cop hi ha més administracions i empreses privades de l’àmbit turístic que col·laboren amb el món audiovisual per crear experiències diferents”, ha explicat.